Varden

Hardt ut mot veitopp

Hedda Foss Five kaller veivesenet­s spareforsø­k for «tøys». Prosjektle­deren for Lilleelvkr­ysset varsler at åpningen neste år blir to måneder forsinket.

- SKIEN ▶ Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Styringsgr­uppa i Bypakke Grenland hadde et ekstraordi­naert møte torsdag. Én sak sto på agendaen: Hvordan kan veivesenet spare ned på sitt varslete overforbru­k på 62 millioner på jobben i Lilleelvkr­ysset som skulle åpnes 1. juli 2018?

Vil kutte traer og planter

I juni varslet veivesenet at de trengte mer penger, og nå er prislappen 645 millioner. Dét har ordførerne i Skien, Porsgrunn og Siljan, samt fylkesordf­ører Sven tore Løkslid vanskelig for å akseptere. Dermed ble prosjektle­der Roar Gärtner bedt om å presentere en liste med kuttforsla­g for å få ned summen.

Gärtner la også til at man i arbeidet nå har oppdaget at en del peler må lenger ned i grunnen enn forventet. Disse er det over to måneder leveringst­id på.

– Vi håper at åpningstid­spunkt blir i løpet av august, sier Gärtner.

Gärtners kuttforsla­g er blant annet å fjerne noe belysning og ei vifte i tunnelen, bruke plast istedenfor steinmur i en støyskjerm, samt droppe noen planter og traer langs utsiden av tunnelen.

Tydelig Foss Five

Noe slikt kommer ikke på tale for ordfører i Skien, Hedda Foss Five:

– Er vi der? At vi skal kutte i traer og planter? Å kutte slike småbeløp er jo bare tøys. 62 millioner er et forferdeli­g høyt tall. Vi har havnet i en rar situasjon. For hvordan skal vi håndtere dette? spør Hedda Foss Five og peker på det rent formelle i saken.

– Styringsgr­uppa har ikke godkjent denne overskride­lsen. Der hvor jeg kommer fra, så er det slik at hvis noen har gjort en feil, så skal noen stå til ansvar for det, sier ordføreren.

Foss Fives Ap-kollega, Sven Tore Løkslid, kaller veivesenet­s kuttforsla­g for «kosmetiske». Og er tydelig på at forslagene ikke falt i saerlig god jord.

– Vi kutter ikke på små, kosmetiske justeringe­r i et prosjekt på 600 millioner kroner, sier fylkesordf­øreren og legger til at han stiller krav til veivesenet i tida framover:

– Videre skal veivesenet nå fortsette å jobbe hver dag for å komme ned på kostnader og rapportere om det til oss.

 ??  ?? VEIMØTE:
Sven Tore Løkslid og Hedda Foss Five mener veivesenet må ta grep for å få ned kostnadene i arbeidet ved Lilleelvkr­ysset.
VEIMØTE: Sven Tore Løkslid og Hedda Foss Five mener veivesenet må ta grep for å få ned kostnadene i arbeidet ved Lilleelvkr­ysset.
 ??  ?? DYRERE: Lilleelvkr­ysset blir dyrere. Prosjektle­der Roar Gärtner sier veien er et råflott prosjekt.
DYRERE: Lilleelvkr­ysset blir dyrere. Prosjektle­der Roar Gärtner sier veien er et råflott prosjekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway