Varden

Tina og faren kan vinne to millioner

Da Pepperboy skal søndag ut i Svenskt Travkriter­ium med to millioner kroner i førsteprem­ie. Treåringen eies av Tina Dale Brauti sammen med pappa Bjørn Brauti.

- SKIEN ▶ Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

Tina er også oppdretter av den flotte treåringen etter den amerikansk­e avlschampi­onen Muscle Hill. Hvis Da Pepperboy vinner får hun ytterliger­e 600.000 svenske kroner inn på kontoen. Det kan bli en lukrativ helg for skiensdame­n.

Muscle Hill-sønnen har innledet karrieren veldig bra så langt, og har vunnet seks av åtte starter så langt. Den mest imponerend­e seieren tok han sist i kvalifiser­ingsløpet til det svenske kriteriet.

Litt tilfeldig

At Tina Dale Brauti fikk tak i moren til Da Pepperboy er egentlig litt tilfeldig.

– Magic Wind var en god løpshest hos Roger Walmann. Så fikk hun en skade, og eieren ringte meg og spurte om jeg ville kjøpe henne og ha henne som avlshoppe, forteller Tina Dale Brauti.

– Hun har en litt annerledes stamme enn de vi er vant med fra USA, men da jeg sjekket den fant jeg ut at den var veldig bra, og som oppdretter var hun interessan­t for meg. Derfor kjøpte jeg henne.

Det har ikke bare vaert en dans på roser for Magic Wind som avlshoppe, i alle fall ikke innledning­svis.

– Det første året ble hun ikke drektig, men året etter fikk hun en hingst etter Muscle Hill som dessverre fikk tarmslyng og måtte avlives som åring. Den neste var en hingst etter Donato Hanover som fikk en skade og måtte avlives den også. Det tredje avkommet er Da Pepperboy, og har hun en ettåring etter Donato Hanover og en helbror til Da Pepperboy som er fødtiår.

Så det tidlig

Som regel ser man tidlig om en hest har talent eller ikke. Treneren Petri Puro likte også tidlig det han så av treårshing­sten. Tidlig på våren som treåring fikk han skryt av treneren som sa han skilte seg litt ut fra de andre. Han sa at han aldri ble trøtt og hadde lavere puls enn de andre unghestene på stallen. Petri Puro er også overrasket over hvor sterk han er.

Interessen­ter

Da Pepperboy vant i debuten, men galopperte stort i den andre starten.

– Vi ble veldig imponert av ham i den andre starten. Da tapte han 30–40 meter på galopp i første sving. I tillegg fikk han en stopp på siste bortre. Likevel vant han helt ukjørt.

Etter den imponerend­e seieren var en del folk på Tina Dale Brauti for å kjøpe Da Pepperboy.

– Etter seieren på Jägersro ble folk interesser­t i å kjøpe ham. Da våknet også pappa, som tidligere hadde sagt at han ikke skulle ha hest igjen. Det er 20 år siden han eide en hest sist. Dermed ble han medeier i Da Pepperboy.

God nok

Det er tøff konkurrans­e i Sverige, og det er utrolig bra å komme med i finalen. Kun 12 av hele kullet er kvalifiser­t til Svenskt Travkriter­ium.

– Helt aerlig vet jeg at jeg har en hest som er god nok til å vinne, sier Tina Dale Brauti.

– Noen av konkurrent­ene er nok mer satt opp, og har kanskje kommet lenger i utviklinge­n. Men får han det rette løpet i forhold til konkurrent­ene, kan han vinne. Uansett må han ha flaks på veien. Hvordan løpet utvikler seg betyr også mye. Så langt er det nesten som et – eventyr. Det som skjedde på Solvalla sist er helt hinsides. Da imponerte han oss veldig mye. Målet som oppdretter er å få en rask og sterk hest. Gjerne med løpshode. Da Pepperboy har alt, sier en spent Tina Dale Brauti.

 ??  ?? IMPONERTE:
Da Pepperboy (ytterst) spurtet inn til sikker seier i kvalifiser­ingen til Svensk Travkriter­ium. Til stor glede
IMPONERTE: Da Pepperboy (ytterst) spurtet inn til sikker seier i kvalifiser­ingen til Svensk Travkriter­ium. Til stor glede

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway