Varden

På sporet av en skikkelig opptur

Han var den første som fikk Kitolanona­vnet ut i nyhetene. Arenaen er ikke lenger Odd, men storebror Eric har grepet sjansen til en ny opptur.

- NOTODDEN ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Mens lillebror John og enda yngre Joshua har fått skryt i eliteklubb­en, har Eric Kitolano vist at det finnes et liv etter elitedrømm­en som i utgangspun­ktet brast.

Denne sesongen har 20-åringen gjort seg mer og mer bemerket i det som kan bli Notoddens jubelseson­g i 2. divisjon.

Litt skuffet

Indreløper­en har blitt en av flere nøkkelspil­lere for et NFK med gode opprykkssj­anser.

– Der og da var jeg litt skuffet, sier han om tiden da proffkontr­akten i Odd ikke førte til fornyet tillit i Telemarks toppklubb.

Etter å ha spilt fast for Odds rekruttlag i 2. divisjon, valgte han NFK på same nivå.

Forskjelle­n er likevel stor, understrek­er Kitolano.

Steg oppover

– Det er noe helt annet å spille for et A-lag. Dette å kjempe om en plass i troppen og på laget, prestere både på trening og i kamp, og vite at man blir satset på. For meg har dette blitt et godt steg oppover igjen.

Kitolano sier at han føler NFK som helt riktig for egen utvikling.

I egne hender

– Jeg trives veldig godt, og får spille fotball på et høyt nivå. Samtidig føler jeg at det går ganske greit, og det er veldig fint å vaere med på dette NFK presterer.

Den prestasjon­en kan ende med opprykk i høst.

– Nå har vi alt i egne hender. Vi bestemmer hva det blir til, men er veldig nøye med å fokusere på en kamp av gangen.

Og selv om han ikke ble elitespill­er i første forsøk, er det ikke et skrinlagt tema for Kitolano.

Ikke hastverk

– Jeg har fortsatt drømmen om å spille på et høyest mulig nivå. Men jeg har ikke hastverk, sier han som ikke er blant dem som går rundt med såre følelser på grunn av ting som har skjedd. Eller ikke skjedd. – Jeg har ingen vonde følelser for Odd. Det handlet kun om en fotballfag­lig vurdering klubben gjorde, og jeg har kommet meg videre, sier Eric.

Han håper de yngre brødrene lykkes i eliteklubb­en.

John har vaert på banen den- ne sesongen, og Joshua – av Fagermo omtalt som det største talentet han har sett – spås en snarlig proffkontr­akt.

– De presterer, de. Blir det nå slik at Odd i realiteten får litt mindre å spille for utover høsten, håper jeg at de får litt spilletid.

Notodden spiller lørdag borte mot Nardo lørdag. Med seier vil NFK gjeninnta tabelltopp­en Bryne overtok etter seier mot Vard onsdag.

 ??  ?? SKRYT:
Eric Kitolano tok skikkelig tak i egen
SKRYT: Eric Kitolano tok skikkelig tak i egen
 ??  ?? TILBAKE:
Eric Kitolano var tilbake på Skagerak Arena, da NFK vant klart i telemarkso­ppgjøret tidligere i høst. Her i hyggelig samvaer med eks-lagkamerat Markus Kaasa.
TILBAKE: Eric Kitolano var tilbake på Skagerak Arena, da NFK vant klart i telemarkso­ppgjøret tidligere i høst. Her i hyggelig samvaer med eks-lagkamerat Markus Kaasa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway