Varden

Politiets håndtering av Hjalmar Johnsen-saken

-

Er politiet i Telemark ei herreløs skute uten system og rutiner for å ivareta oss som bor her i fylket?

Som venner av Hjalmar sitter vi igjen med mange vonde følelser. Fremfor alt er vi lei oss og fortvila. Men for hver dag som har gått siden forsvinnin­gen har vi blitt mer og mer forbanna på politiet og deres håndtering av saken.

Her har man siktet to menn, riktignok var de fulle og skulle til byen for å kjøpe ”stoff”, men rettferdig­gjør det at en gjennomgår ett avhør og den andre to for så å slippes ut?

Hvor dopa og fulle var de? Kan man da begå forbrytels­er for så å få kun et lite gjesteopph­old i politiets hus? Etter hva som opplyses er de fremdeles siktet – ja vel – så da slippes de altså ut så de i fellesskap kan gjennomgå den aktuelle fredagens hendelser! Her etterlyser man en sykkel – politiet er tipset, men det tar flere døgn før sykkel hentes—og etter flere dager er den fortsatt ikke undersøkt for tekniske spor.

Politiet holder alle muligheter åpne, inkludert at Hjalmar har syklet selv—man har ikke tatt seg bryet med å sjekke at hans sykkel befinner seg på hjemplass!

Muligheten for at dette var et ran (de var tross alt fulle og skulle kjøpe dop), vurderes neppe siden de aktuelle, siktede gjerningsm­ennene ikke er fremstilt for varetektsf­engsling.

Vi som kjente Hjalmar og vet hvilke sprek, sterk mann dette var stiller oss helt uforståend­e til at han kan ha «falt» over rekkverket uten hjelp. Ble han syklet ned kunne umulig en tråsykkel greie å dytte denne store mannen over rekkverket – han var høy, kratig og tung av muskler. Har politiet prøvd å rekonstrue­re?

I alle saker med mulighet for at det er et mord, ellers i landet, ser vi politiet ta media på alvor og kalle inn til pressekonf­eranser i skikkelige former. I dette tilfelle informeres man fortløpend­e av en casual antrukket politiadvo­kat ruslende ute på plenen – respektløs­t!

Vi som venner sitter igjen med en stor sorg, men i like stor grad sitter vi igjen med frustrasjo­n og sinne som forsterker sorgen – takk vaere politiets tilsynelat­ende klossete håndtering.

Og nei – bruk ikke tid på å svare, men heller på å utbedre rutiner som ivaretar en skikkelig etterforsk­ning samt håndtering av presse slik at vi innbyggere kan få skikkelig informasjo­n og kan føle oss trygge når forbrytels­er skjer.

Jeg skriver dette på vegne av frustrerte venner og blander ikke inn hvordan politiet har opptrådt overfor naere pårørende – de skal få fred i sorgen. Men, det er skrevet med Kristina- Hjalmars kjaere sin tillatelse.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? ÅSTEDET: Politiets åstedsgran­skere gjorde tekniske undersøkel­ser på stedet der de tror at Hjalmar Johnsen havnet i vannet og døde. Nå får politiet kritikk av en venn av avdøde.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN ÅSTEDET: Politiets åstedsgran­skere gjorde tekniske undersøkel­ser på stedet der de tror at Hjalmar Johnsen havnet i vannet og døde. Nå får politiet kritikk av en venn av avdøde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway