Varden

Ber om krisemøte me

Denne høsten har togpassasj­erene holdt ut med den laveste punktlighe­ten på NSBs passasjert­og på flere år. Nå kaller NSB Bane Nor inn til krisemøte.

- OSLO

Konsernsje­f i NSB, Geir Isaksen, sier han er svaert frustrert på vegne av selskapets togkunder.

Isaksen påpeker at kunder på Østlandet i høst har opplevd forsinkede og innstilte tog altfor mange ganger.

– Mange feil på signalanle­gg og strømforsy­ning gjør at punktlighe­ten i august og september for våre passasjert­og er på det laveste nivået på flere år. Vi har hatt dipp i punktlighe­ten før, men nå synes vi det har fått en slik dimensjon at vi ønsker å sette dette tydeligere på dagsordene­n, sa Isaksen under en pressekonf­eranse fredag.

Hastemøte

NSB har nå innkalt Bane Nor, som har ansvar for togskinner og infrastruk­tur, til et krisemøte neste torsdag.

Isaksen viser grafer hvor det tydelig framgår at det er infrastruk­turproblem­ene, ikke NSB som står for mesteparte­n av årsaken til forsinkels­ene og innstillin­gene.

– Vi har selvfølgel­ig løpende kontakt med Bane Nor, men nå er situasjone­n så vanskelig at vi har bedt om et ekstramøte.

NSB-sjefen oppfordrer BanetNor til å prioritere «hverdagsle­veranser» og daglig vedlikehol­d fremfor bygging av nye strekninge­r.

– Vårt budskap er: hvis store investerin­ger står i veien for den daglige driften, må den daglige driften prioritere­s. Hvis Bane Nor mangler penger til den daglige driften, så må pengene heller brukes på hverdagsle­veransene enn nye strekninge­r, sier han.

Gode tall

Isaksen la også fram selskapets tertialtal­l fredag. I årets åtte første måneder har NSBkonsern­et hatt en omsetning på 9.841 millioner kroner og levert et driftsresu­ltat på 639 millioner kroner. Konsernsje­fen er godt fornøyd med tallene, men understrek­er at det er enda viktigere at kundene er fornøyde.

Etter høstens valgresult­at forbereder NSB seg også på konkurrans­e om persontogt­rafikken i Norge.

– Det krever at vi reduserer kostnadene våre og tilpasser virksomhet­en til det vi skal levere i framtiden. Det innebaerer en stor omstilling, som vi er godt i gang med, sier Isaksen.

Nettbuss leverer gode resultater, mens det har vaert en nedgang i godstrafik­ken, og CargoNet opplever tøff konkurrans­e fra norske og internasjo­nale transportø­rer.

FORSINKELS­ER:

 ??  ?? NSBs kunder på Østlandet har denne høsten opplevd
NSBs kunder på Østlandet har denne høsten opplevd
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? PROBLEMER:
Det er infrastruk­turproblem­ene som står for mesteparte­n av årsaken til forsinkels­ene og innstillin­gene.
FOTO: NTB SCANPIX PROBLEMER: Det er infrastruk­turproblem­ene som står for mesteparte­n av årsaken til forsinkels­ene og innstillin­gene.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TALLENES TALE:
NSBs konsernsje­f Geir Isaksen holdt fredag pressekonf­eranse om NSBs økonomiske tall.
FOTO: NTB SCANPIX TALLENES TALE: NSBs konsernsje­f Geir Isaksen holdt fredag pressekonf­eranse om NSBs økonomiske tall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway