Varden

Spilte kamp 86 dager etter fødsel

Heidi Løke spilte topphåndba­ll 86 dager etter at hun fødte sønnen Oskar. Onsdag er hun tilbake i Skienshall­en.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Det har gått veldig bra. Målet var å komme tilbake relativt raskt, men dette er ikke noe å skryte av, sier håndballpr­ofilen som valgte Storhamar da hun returnerte til Norge.

Temaet om form etter fødsel har vaert der med ujevne mellomrom i en tid der noen mødre har brukt sosiale medier til å vise rask formstigni­ng.

Alle er ulike

For Løke har det vaert uviktig.

– Jeg har det fortsatt veldig morsomt med håndball, og da har det vaert en naturlig motivasjon for både å holde meg i form under svangerska­pet og komme tilbake i ettertid. Men alle kvinner er ulike – det tar den tiden det tar.

Oskar ble født 30. juni. Løke var aktuell for spill allerede 30. august. I stedet ble det 24. september.

– Jeg følte ikke at jeg var helt klar nok til Sola-kampen i august, og konkludert­e med at det fortsatt ville komme mange kamper. Derfor har jeg tatt det litt rolig nå i starten, men det var fryktelig moro å vaere tilbake igjen, sier hun som slo igjennom på toppnivå i Gjerpen.

Gir overskudd

Siden avreise derfra i 2006, da Løke ble gravid og fikk sønnen Alexander, har karrierepi­la stort sett bare hatt retning rett oppover.

Selv tror strekspill­eren at den gode fysiske formen har gjort fødsel og tiden etter denne, lettere for henne enn for andre.

– Selv om det ikke er lett i den forstand. Kroppen har jo vaert gjennom noe veldig tøft. Men treningen under svangerska­pet har bidratt til å gi meg overskudd, og slik er det fortsatt. Når Oskar sover, trener jeg, og det tjener nok hele familien på.

Vil til VM

34 år gammel har Løke vaert en hovedrolle­innehaver på Norges mest populaert landslag. Men mye vil ha mer i så måte. – Jeg er like sulten som alltid. Dette er fortsatt utrolig gøy, understrek­er hun som flyttet karrieren tilbake til norsk jord.

Men ambisjonen­e er fortsatt internasjo­nale.

I tillegg til et mål om å ta Storhamar til europeisk spill, håper Løke at landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n har plass til henne.

– Det er VM fra 1. til 16. desember. Uttaket skjer 7. november. Ja, jeg vil veldig gjerne vaere med der.

Onsdag er det NM som står på programmet. Gjerpen er verter for Løke og satsende Storhamar.

Gjerpen, et godt lag

– Gøy å vaere tilbake i Skienshall­en, som alltid vil vaere en viktig del av min karriere, sier mammaen til Oskar.

Hun tilstår at kunnskapen om Gjerpen og andre norske lag ikke er like skarp som før, etter flere år utenlands.

– Vi skal se litt video og forberede oss godt. Men uansett skal Gjerpen betraktes som en tøff motstander. Vi slo dem vel med ett i Skjaergård­slekene, og da framsto de som et godt lag. Jeg tror dette blir ganske jevnt.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? GJENNOMBRU­DD: Gjerpen ble Heidi Løkes gjennombru­ddsarena. Onsdag er hun tilbake i Skienshall­en.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN GJENNOMBRU­DD: Gjerpen ble Heidi Løkes gjennombru­ddsarena. Onsdag er hun tilbake i Skienshall­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway