Varden

En person døde i brann i Skien

- ▶ Martin Øyvang martin.oyvangvard­en.no

Én person omkom i en leilighets­brann i en av høyblokken­e i Gamlegrens­a i Skien mandag kveld. Totalt 50 personer ble evakuert fra høyblokka da brannen brøt ut. De fikk ikke flytte hjem mandag kveld, men måtte overnatte i Skien fritidspar­k. ▶ SKIEN

Det var klokken 18.22 mandag kveld at politiet fikk inn melding om at det brant i en leilighet i en av de 12 etasjer høye blokkene på Gamlegrens­a.

Flere brannbiler, politi og ambulanse rykket ut til stedet.

50 evakuert

Da nødetatene kom fram hadde beboerne i høyblokka allerede begynte å evakuere.

– Brannen utløste brannalarm­en i blokka, og gjorde at beboerne evakuerte seg selv, sier politiets innsatsled­er KjellOve Sørenmo.

Rundt 50 personer sto på utsiden av blokka da Varden var på stedet, og disse ble innkvarter­t i Skien Fritidspar­k hvor de tilbrakte natten.

Funnet omkommet

Litt før klokken 21 opplyste politiet at det er funnet en person omkommet i leilighete­n som brant.

Politiinsp­ektør i SørØst po litidistri­kt, Skule Worpvik, sier følgende til Varden mandag kveld om årsaken til at politiet ikke har flere opplysning­er:

– Vi kjenner ikke identitete­n til den avdøde, men vi tror det er en kvinne. Det er flere uklare omstendigh­eter rundt dødsfallet. Vi har satt i gang en full etterforsk­ing, sier Worpvik.

Han opplyser at den omkomne ble funnet i leilighete­n kort tid etter at nødetatene kom fram til leilighete­n. Det gikk imidlertid et par timer før politiet valgte å gå ut med informasjo­n om at en person var død.

Ukjent årsak

Ifølge Worpvik er både hendelsesf­orløp og skadeomfan­g ukjent og uklart. Han legger til at politiet ikke kan utelukke at brannen er en kriminell handling.

– Vi må ta høyde for dette i den videre etterforsk­ingen, sier politiinsp­ektøren.

Da nødetatene kom fram brant det svaert kraftig i leilighete­n der den døde kvinnen ble funnet. Det er store sot og svimerker på utsiden av fasaden rundt leilighete­n. Politiet jobbet i går kveld med avhør av vitner og naboer blant annet.

 ?? FOTO: MARTIN ØYVANG ?? OMKOM: Én person ble funnet omkommet inne i leilighete­n som brant i en av høyblokken­e i Gamlegrens­a i Skien mandag.
FOTO: MARTIN ØYVANG OMKOM: Én person ble funnet omkommet inne i leilighete­n som brant i en av høyblokken­e i Gamlegrens­a i Skien mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway