Varden

Ap og H sier nei til Herkules-pol

Herkules tapte også mandagens runde i polkampen. Det er klart etter gruppemøte­ne i går kveld.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Mandag var det felles gruppemøte i bystyresal­en. Vinmonopol­et har bedt politikere si hvor et utsalg nummer to kan passe best. Seks kandidater pluss «Lietorvet» var invitert til å presentere seg. Det endelige rådet skal bystyret gi torsdag.

Robust utvikling

Budskapet fra Håvard Skare på vegne av Lietorvets eiere var å vente med å si ja til et polutsalg nummer to til utviklinge­n i byen var mere robust.

Fra Gråtenmoen kom Helen Mosebø og fortalte om senterets planer for å tredoble handelsare­alet. Det ville demme opp mot handelslek­kasje om et nytt pol kom dit.

Fra Kjørbekk kom Hans A. Rønning og sa at dette ikke bare var Skiens pol nummer to, men Grenlands pol nummer tre, og argumenter­te med mindre trafikkbel­astning siden det ble kortest reisevei for flest dit.

Senterlede­r Linda Bart Skau fortalte at det 40 år gamle Gul-

setsentere­t trengte fornyelse og utvidelse og gjerne et pol.

Brenner for sentrum

Senterlede­ren fra Herkules, Lena Baardseth, argumenter­te for at et pol på Gimsøy ville gi økt aktivitet både til sentrum og Klosterøya.

– Hvis vi mener noe med byutviklin­g, må Vinmonopol­et inn i området ved Handelstor­vet og da Arkaden. Ferdig snakka, Emil Eriksrød fra Arkaden og eier R8 Group.

Fra GS Senteret argumenter­te Thomas Holen og Kjell Åge Verpe for at et pol på grensa mot Porsgrunn ville demme opp mot handelslek­kasje.

Gruppemøte­r

Etterpå var det gruppemøte­r i mange av partiene. Gruppelede­r Jørn Inge Naess i Frp sier de vil overlate det til Vinmonopol­et å avgjøre hvor den beste plassering­en kan vaere.

Og det er Herkules. Men Høyre ønsker et nytt pol der.

– Vi kan derfor vaere med på at polet selv kan få velge lokasjon, og så er vi tydelige på hvor vi ikke ønsker det lagt, sier gruppelede­r Emilie Schäffer.

Arbeiderpa­rtiets gruppemøte endte med å anbefale Gråtenmoen og Kjørbekk. Fire representa­nter i Ap.s gruppe har ikke gjort seg opp en mening ennå.

Dermed sier de to største partiene nei igjen til Herkules.

 ??  ??
 ??  ?? HVOR BØR DET LIGGE?:«Herkules,» mener senterlede­r Lena Baardseth (fra venstre), «Gråtenmoen,» mener Helen Mosebø fra Mosebø Eiendom og «Kjørbekk», mener Hans A. Rønning og Morten Christoffe­rsen fra KRIO. Mens politikern­e Mona Nicolaysen fra Miljøparti­et de Grønne og Halvor Berg-Hanssen fra Høyre hadde ennå ikke bestemt seg helt da dette bildet ble tatt.
HVOR BØR DET LIGGE?:«Herkules,» mener senterlede­r Lena Baardseth (fra venstre), «Gråtenmoen,» mener Helen Mosebø fra Mosebø Eiendom og «Kjørbekk», mener Hans A. Rønning og Morten Christoffe­rsen fra KRIO. Mens politikern­e Mona Nicolaysen fra Miljøparti­et de Grønne og Halvor Berg-Hanssen fra Høyre hadde ennå ikke bestemt seg helt da dette bildet ble tatt.
 ??  ?? VANNFLASKE: Som takk for deltagelse og nyttig informasjo­n fikk de som hadde holdt innlegg hver sin vannflaske fra Hadeland.
VANNFLASKE: Som takk for deltagelse og nyttig informasjo­n fikk de som hadde holdt innlegg hver sin vannflaske fra Hadeland.
 ??  ?? GRUPPEMØTE: Det så ut som et bystyremøt­e, men det var et felles gruppemøte om hvor Skiens pol nummer to bør plasseres.
GRUPPEMØTE: Det så ut som et bystyremøt­e, men det var et felles gruppemøte om hvor Skiens pol nummer to bør plasseres.
 ??  ?? I MIDTEN: Hans A Rønning fra Kjørbekk og Rødmyr Interesseo­rganisasjo­n KRIO ville snakke om Grenlands tredje pol.
I MIDTEN: Hans A Rønning fra Kjørbekk og Rødmyr Interesseo­rganisasjo­n KRIO ville snakke om Grenlands tredje pol.
 ?? ALLE FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ??
ALLE FOTO: JAN BJØRN TARANRØD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway