Varden

Ny lekeplass på gang

Med god hjelp fra barna i naerområde­t er kommunen godt i gang med å bygge ny lekeplass på Kapittelbe­rget.

- SKIEN

Ungene skal av naturlige årsaker ikke medvirke i selve byggearbei­det, men lokale barnehageb­arn har laget tegninger for hvordan de ønsker seg en optimal lekeplass på Kapittelbe­rget. Det har kommunen tatt hensyn til i planleggin­gen av lekeplasse­n, noe ordfører Hedda Foss Five håper kan bli en mal for tilsvarend­e prosjekter i fremtiden.

Gode ideer

– Det er jo barna som skal bruke lekeplasse­n, og hva er vel ikke da mer naturlig enn å høre med dem om hva de ønsker seg, sier hun til Varden, og berømmer Skiens byplanlegg­ere for ideen.

Hun mener dette også kan overføres til andre prosjekter.

– Jeg så nylig et eksempel fra Oslo, der det var laget nye stier. Tiden viste imidlertid at folk flest valgte sine egne ruter over gresset. Det er ikke alltid det som ser finest ut på en plantegnin­g er det mest hensiktsme­ssige for dem som faktisk skal bruke for eksempel en sti, mener hun, og peker stolt på de nye turstiene som er laget over Kapittelbe­rget bak henne, som det siste året har fått en solid opprustnin­g.

Stinettet er rustet opp med grus, belysning og skilting er på plass og gang- og sykkelveg er asfaltert.

Nå skal en ny, robust, lekeplass med klatrestat­iv, benker, bord, grill og sykkelpark­ering på plass. Opprustnin­gen er et spleiselag med belønnings­mider, spillemidl­er og investerin­gsmidler fra Skien kommune.

Klar i løpet av høsten

Lekeplasse­n vil vaere klar i løpet av høsten, og vil forhåpentl­igvis gi området et etterlengt­et tilbud til saerlig småtrollen­e i nabolaget.

– Kjempefint, roper en fornøyd småbarnsmo­r som kommer joggende forbi, og gir tommelen.

– Der ser du, smiler ordføreren fornøyd.

– Bare det å sørge for god belysning på stiene gjør at også vi viksne kan bruke området mer aktivt til for eksempel trening også etter mørkets frembrudd. Små og store tiltak over hele byen bidrar til at både barn og voksne får bedre muligheter til å holde seg i bevegelse, og det må jo vaere bra?

 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? SKIKKELIG FORNØYD ORDFØRER: Hedda Foss Five mener barnas forslag til hvordan lekeplasse­n på Kapittelbe­rget skal se ut er gull verdt.
FOTO: NILS SKUMSVOLL SKIKKELIG FORNØYD ORDFØRER: Hedda Foss Five mener barnas forslag til hvordan lekeplasse­n på Kapittelbe­rget skal se ut er gull verdt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway