Varden

ANDRE MENER

- Bergens Tidende

Jeg tar fullstendi­g avstand fra dem, og de skal vite at det de gjør er uakseptabe­lt », sa innvandrin­gs-og integrerin­g s minister Sylvi Listhaug i sin tale til Den nasjonale integrerin­g s konferanse­n 2017, med klar adresse til alle som bruker sosiale medier og kommentarf­elt til å hetse og true på grunnlag av hudfarge og etnisitet. Det falt i god jord. (...) Det er både viktig og prisverdig at Listhaug tar klar avstand fra rasisme og hatefulle ytringer.

I lanserings­talen sa Solberg at politikere har et saerlig ansvar.

Anine Kierulf, fagdirektø­r ved Norges nasjonale institusjo­n for menneskere­ttigheter, kvitterte med å be Solberg feie for egen dør. I lys av dette er – ironisk nok – Listhaugs tale til Integrerin­gskonferan­sen slett ingen ny retning for regjeringe­n. Den er tvert imot helt i tråd med regjeringe­ns strategi mot hatefulle ytringer. Til gjengjeld oppleves talen som en ny retning for innvandrin­gs- og integrerin­gsminister­en. Aftenposte­n

Dei som tener mest på ein fleksibel arbeidsdag, er arbeidstak­arane sjølve. Med fleksitid får dei større høve til å velje når dei ønskjer å jobbe. Dei kan forme sin eigen kvardag.

Difor er det synd og overraskan­de at LO no seier nei til å utvide fleksitida i Staten. (...)

No ønskjer kommunal- og moderniser­ingsminist­er Jan Tore Sanner (H) å utvide denne tida med ein time i kvar ende. Det seier alle fagforeini­ngane ja til, med unntak av LO. LO fryktar at endringane vil føre til at fleire må jobbe ubetalt overtid. (...)

Høgre- og Frp-regjeringa gjer rett i å arbeide for eit meir fleksibelt arbeidsliv og eit lovverk som står i stil med dei faktiske tilhøva. LO bør ikkje stanse noko som er til det beste for arbeidstak­arane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway