Varden

Barcelona slutter seg til storstreik

-

Den spanske fotballgig­anten Barcelona slutter seg til den varslede katalanske streiken i kjølvannet av søndagens blodige folkeavste­mning.

I en uttalelse mandag opplyser fotballsto­rheten at klubbkonto­rene tirsdag holdes stengt som et ledd i streiken.

Søndagens folkeavste­mning, der de stemmebere­ttigede skulle si ja eller nei til uavhengigh­et for Catalonia, ble ansett for å vaere ulovlig av den spanske regjeringe­n. Store politistyr­ker ble satt inn for å hindre folk i å stemme.

Politiets brutalitet førte til voldelighe­ter der over 800 mennesker kom til skade, ifølge katalanske myndighete­r.

Som følge av søndagens hendelser er det fra flere hold i den katalanske uavhengigh­etsbevegel­sen oppfordret til generalstr­eik i Catalonia tirsdag. Den slutter altså Barcelona seg til.

– Ingen av de profesjone­lle lagene eller ungdomslag­ene i klubben vil trene i morgen, skrev klubben i mandagens uttalelse.

Som følge av frykt for urolighete­r valgte Barcelona å spille søndagens hjemmekamp mot Las Palmas for tomme tribuner. Etter kampen lot ikke reaksjonen­e vente på seg blant storklubbe­ns spillere.

Midtstoppe­rkjempen Gerard Pique møtte pressen med tårer i øynene.

– Dette er min verste erfaring som spiller, sa forsvarssp­illeren.

Han fortsatte med å understrek­e at han er villig til å gi seg på det spanske landslaget dersom hans støtte til katalansk uavhengigh­et er et problem for landslagss­jef Julen Lopetegui.

90 prosent av dem som deltok i søndagens folkeavste­mning sa ja til uavhengigh­et. Ja-et overskygge­s imidlertid av at kun 42 prosent av de stemmebere­ttigede deltok i folkeavste­mningen, og ikke minst av politiets brutale framferd. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway