Varden

Hard dragkamp om «nye NRK»

NRK Telemark kan velge og vrake i tilbud når de snart flytter fra Borgeåsen. Men ender de opp i Skien – eller blir de i Porsgrunn?

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Den lokale avleggeren av rikskringk­astingen er blitt nedringt av eiendomsse­lskap, og seiler opp som Grenlands mest populaere leieboer.

Men først må de komme seg bort fra der de er i dag.

I går var både NRK Eiendom og den redaksjone­lle ledelsen i møte med blant andre ordfører og rådmann i Porsgrunn. Der diskuterte de den videre prosessen, som på sikt skal få Telemarkss­endinga ned fra ørneredet i Borgeåsen til mer urbane strøk.

Satser videre

-Vi gjorde det klart at vi vil fortsette å satse i Grenland, sier Sven Evjenth i NRK Eiendom.

Med på møtet var også regionreda­ktør Heidi Pleym og distriktsr­edaktør Stig Bolme.

Hvor i Grenland NRK havner til slutt, er enn så lenge et åpent spørsmål. Men de kan meget vel ende opp på Kammerherr­eløkka, der R8 Property skal bygge nytt kontorbygg like ved siden av det nye hotellet. Utviklings­direktør Tommy Thovsland orienterte bystyret om utviklinge­n for snaue 14 dager siden. Da bekreftet han at NRK er en svaert aktuell leietaker.

Nedringt

Men det er flere som har kastet utsnøret.

– Eiendomsbe­sittere fra hele Grenland har ringt oss, sier Evjenth til Varden.

Men det er ennå et langt lerret å bleike. Først skal NRK få vite hva dagens tomt kan brukes til. Det avgjøres av politikern­e i Porsgrunn som skal revidere kommunepla­nens arealdel. Planen blir ikke vedtatt før i slutten av 2018. Dersom det åpnes for boligbyggi­ngen på NRK-eiendommen, vil det øke verdien betrakteli­g og sørge for et solid supplement til lisenspeng­ene.

God vertskommu­ne

Evjenth i NRK Eiendom gir inntrykk av at det var viktig å møte ledelsen i Porsgrunn kommune, før de forlater redet i Borgeåsen og flyr videre.

– Porsgrunn har vaert en veldig god vertskommu­ne for oss, understrek­er han.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? BOLIGER: Her kan det bli boliger, men NRK har ennå ikke bestemt hvor de skal flytte.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M BOLIGER: Her kan det bli boliger, men NRK har ennå ikke bestemt hvor de skal flytte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway