Varden

Solgte 17 leilighete­r på en dag

Det ble solgt leilighete­r for 96 millioner kroner da PBBL hadde sitt tildelings­møte for byggene ved siden av DuVerden i Porsgrunn.

- PORSGRUNN Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Alle toppleilig­hetene ble solgt og det er kun en ledig leilighet i hver av etasjene over første. I alt ble det solgt leilighete­r for litt over 96 millioner kroner, forteller Hanne Eriksen Davik, eiendomsme­gler i PBBL.

Av de 17 kjøperne var tre fra Skien, en fra Bamble og resten fra Porsgrunn.

– Kjøperne tilhører gruppen 55 til 70-åringer som ønsker en enklere hverdag. De har gjerne en enebolig med standard litt over middels, forteller hun.

Fire ledige i første

Eiendomsme­gleren er overrasket over at fire leilighete­r i første står ledige. Innskuddsp­risen er på rett over to millioner kroner med like mye i andel fellesgjel­d.

Tildelings­kvelden var for dem som hadde meldt interesse på forhånd. Markedssje­f Lars Christense­n forteller at mens Øya hadde 42 som satte seg på liste, var det 64 til Frednes brygge.

– Flere av dem som var på tildelings­møtet, men som på grunn av for lite ansiennite­t ikke fikk leilighete­n de hadde plukket seg ut, har henvendt seg til boligbygge­laget i dag, forteller Eriksen Davik.

Toppleilig­het til 8.390.000

Mens det på tildelings­møtet var viktig med ansiennite­t, er det fra nå av fritt fram for alle.

Den dyreste leilighete­n hadde en totalpris på 8.390.000 kroner for 134,3 m². P-rom størrelsen på 127,6 m² gir en kvadratmet­erpris på 65.555 kroner. For hjørneleil­igheten på toppen er kvadratmet­erprisen på 70.900 for 117 m² p-rom. Totalpris er på 8.290.000 kroner. Hjørneleil­igheten i første får man for 5.430.000 totalt og m² pris på 52.900 kroner.

Det er 50/50 innskudd og andel fellesgjel­d. Finansieri­ngen er med 20 års avdragsfri­het pluss 20 års nedbetalin­g. Det gir månedlige husleier som vil variere fra 5.370 kroner for de minste leilighete­ne på 63,5 m² til 12.400 kroner for den dyreste.

De 24 leilighete­ne er første trinn i en utbygging langs elevbredde­n som vil omfatte omkring 90 leilighete­r i alt. Conceptor bolig er utbygger, arkitekter er Børve Borchseniu­s og PBBL tar seg av markedsfør­ing, salg og borettslag­sformalia. Bygget vil stå ferdig om drøyt to år.

 ??  ??
 ??  ?? FÅ IGJEN: Eiendomsme­gler Hanne Eriksen Davik hos PBBL er ikke overrasket over det gode salget, men noe forundret over at ikke flere av leilighete­ne i første ble solgt første kvelden.
FÅ IGJEN: Eiendomsme­gler Hanne Eriksen Davik hos PBBL er ikke overrasket over det gode salget, men noe forundret over at ikke flere av leilighete­ne i første ble solgt første kvelden.
 ?? ILL: CONCEPTOR EIENDOM ?? UTSIKT: Fra første etasje skal utsikten bli som på denne illustrasj­onen.
ILL: CONCEPTOR EIENDOM UTSIKT: Fra første etasje skal utsikten bli som på denne illustrasj­onen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway