Varden

Fra potetkonge til eiendomsut­vikler

Ronny Hushovd (42) er eiendomsut­vikleren som startet med å selge bakte poteter på Landmannst­orget i Skien. Nå har han over 40 roller i norsk naeringsli­v.

-

Et stort smil og nytrukket kaffe. Eller te, som husbonden selv foretrekke­r. Hjemme i den nyrestaure­rte Blichfeldt­gården på Falkum har Ronny Hushovd hvilepuls. Det skjer ikke ofte, ifølge han selv.

– Jeg er vel kjent for å ha mye energi, det gjelder vel egentlig hele familien Hushovd, smiler han.

Fra sykkelfelt­et til potetkonge

Ronny Hushovd vokste opp i Grimstad med søsknene Thor og Hege. Alle tre var aktive syklister og skiløpere.

– Vi har noen flotte foreldre som har fulgt oss i tykt og tynt. Vi syklet hele sommeren og gikk på ski hele vinteren. Vi hadde nok rundt 40 til 45 helger med idrettsarr­angement hvert år. Det var ikke mye annet vi fikk tid til, minnes han.

Frem til han var 20 år syklet Ronny for Team Merida. Det var der han hentet lønna hver måned.

– Jeg var et større sykkeltale­nt enn min bror, men ble stoppet av en skade etter en velt. Etter noen uker borte fra idretten falt motivasjon­en og jeg valgte å legge opp. Jeg fikk tilbud om jobb i fire ulike byer, valget falt på Skien. Jeg trivdes ikke så godt i Oslo.

Året var 1995. Han pakket bilen, en BMW 3 serie.

– Jeg fikk plass til alt jeg eide i den bilen. Jeg hadde jo ikke sofa selv engang, ler han.

I flere år jobbet han for Ole Aspaas, eller sykkel-Ole, som han ble kalt i Skien.

– Jeg jobbet der på dagtid og solgte bakte poteter på Landmannst­orget på kvelder og i helgene. Du vet, de røde tyttebaerv­ognene, smiler Ronny.

Så mens Stordalen var jordbaerko­nge var Hushovd potetkonge. Og jobben krevde sitt.

– Det var masse arbeid. Kjøpe poteter, vaske, pakke og bake. Thor gjorde det samme i Grimstad, legger han til lattermild­t.

Rutiner på det meste i livet

Ronny tar tak i koppen med te. Inne i stua på Falkum siver rolig musikk ut fra høyttalern­e. Veggene er prydet med malerier av Johnny Andvik.

– Dette bildet viser Skien sentrum for mange år siden. Det er gøy å se hvordan byen har forandret seg, sier han og setter seg ned i sofaen.

Stua er innredet i klassiske jordfarger. Det er ikke en ting som ligger feil. Orden er et stikkord familien lever etter.

– Alt har sin plass. Sko, nøkler, reiseartik­ler og hytteting, for å nevne noe. Da slipper vi å lete, vi vet alltid hvor vi finner det.

Familien består av Ronny, kona Mona og barna Julie (13) og Emma (10). – Bli med opp, sier Ronny plutselig. Han viser fram barneromme­ne. De er imponerend­e ryddige.

– Vi har en regel som sier at alt skal på plass før det er leggetid.

Så går turen inn på soverommet. Ronny åpner skapet sitt. – Jeg sorterer skjortene etter farge. Det blir stille i et lite sekund. Så bryter han ut i latter. – Ja, jeg gjør det, forsikrer han. – Vi har laget rutiner på det aller meste i livet og jeg tror ikke det er slitsomt for familien. Vi er like og stort sett enige.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? PÅ JOBB: Ronny har skapt sin egen arbeidspla­ss og planlegger­over 200 boliger i Grenland de neste årene.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD PÅ JOBB: Ronny har skapt sin egen arbeidspla­ss og planlegger­over 200 boliger i Grenland de neste årene.
 ??  ?? FULL KONTROLL: Alt har sin plass hjemme hos familien. I Ronnys klesskap henger skjortene etter farge.
FULL KONTROLL: Alt har sin plass hjemme hos familien. I Ronnys klesskap henger skjortene etter farge.
 ??  ?? HVILEPULS: Ronny Hushovd sitter ikke stille så lenge av gangen, men hjemme på Falkum finner han roen sammen med familien.
HVILEPULS: Ronny Hushovd sitter ikke stille så lenge av gangen, men hjemme på Falkum finner han roen sammen med familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway