Varden

Heia sentrum?

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Etter en svaert bred og omfattende debatt landet politikern­e i Skien på et vedtak i saken om lokaliseri­ngen av et (eventuelt) nytt utsalg for Vinmonopol­et. Vi har tidlige kritisert politikern­e for å ikke vaere enige, og vil derfor berømme at det ble oppnådd så stor grad av enighet i torsdagens bystyremøt­e.

Vedtaket i bystyret sier flere ting, men har to hovedeleme­nter: Bystyret vil ikke ha et nytt utsalg på Herkules og at «etablering av et nytt vinmonopol påvirke positivt utviklinge­n i søndre del av kommunen». Her pekes helt konkret på Gråtenmoen og Kjørbekk. Vi tillater oss å påpeke at argumentas­jonen for å ikke ville legge et utsalg til Herkules har vaert, såvidt vi har forstått, at det vil ytterliger­e utarme Skien sentrum. Hvis ønskelig kunne man brukt likelydend­e argumentas­jon for å ikke legge et utsalg et annet sted «uttafor bruene».

Både Gråtenmoen og Kjørbekk er i positiv utvikling og har store planer. Det er bra for handelen i Skien. Et polutsalg ett av stedene vil åpenbart vaere en styrke for området som får det, dersom Vinmonopol­et selv ønsker det. Det er flere områder i Skien som ønsker seg et slikt utsalg, men når man må velge, opplever vi dette som et kurant valg. Interesseo­rganisasjo­nen for Kjørbekk og Rødmyr (KRIO) har påpekt at man må se på deres område som en mulighet for «et tredje pol» i Skien og Porsgrunn, har antagelig rett i det, gitt plassering­en mellom de to byene. Hvorvidt en lokaliseri­ng hit styrker sentrum, kan selvsagt diskuteres. Politikern­e i H, KrF MDG og Ap, som sto bak fellesfors­laget som ble vedtatt, må derfor finne seg i å ha litt lavere troverdigh­et neste gang de vil slå et slag for å styrke Skien sentrum.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway