Varden

Meldt ut av Bypartiet

Leder for Bypartiet melder seg ut og tror dét er begynnelse­n på slutten for politikerf­erskingene som fikk over tre tusen stemmer ved valget for to år siden.

- fredrik.nordahl@varden.no Fredrik Nordahl

Partileder Eirik Snarud har meldt seg ut av Bypartiet.

– Ting har ikke gått som det skal det siste året, sier han og innrømmer at ansvaret med å lede det tredje største partiet i Skien har til tider vaert tungt å baere.

Bypartiet gikk høyt ut da de ble valgt inn med åtte representa­nter i bystyret. De skulle vaere en motvekt til det etablerte og en frisk stemme. Det som i sin tid var en Folkeaksjo­n mot Bypakka, var blitt til et stort parti som blant annet skulle fronte bedre veier og bedre infrastruk­tur.

Mitt ansvar

Det siste året har det vaert minimalt med aktivitete­r i partiet. Til tross for massiv støtte blant velgerne under kommuneval­get i 2015, så teller Bypartiet i dag bare rundt 35 medlemmer.

– Hvem har ansvaret for det lave aktivitets­nivået?

– Det er jeg. Men også de folkevalgt­e har en forpliktel­se her. Å droppe helt å kommuniser­e med velgerne blir feil, sier han og legger til:

– Tilliten partiet fikk fra velgerne har fått seg en knekk.

Han sier også han føler på at politikken til Bypartiet har tatt noen uheldige dreininger. Forrige måneds omtalte Minot-tur til gruppelede­r Tomas Bakken, er én grunn, ifølge Snarud. En tur Bypartiet eksplisitt skriver i partiprogr­ammet at de vil avslutte.

– Saken om plassering­en av det nye biblioteke­t er en annen. Vi har jo hele veien ment at det bør ligge på Skien brygge. Men plutselig sier gruppelede­ren at det ikke er noen vits at vi flagger det synspunkte­t, fordi det ikke er flertall for det. Det mener jeg er en tafatt holdning, og jeg vet at flere av våre velgere er i stuss for at vi endret vårt syn, sier Snarud.

Realiteter

Tomas Bakken ønsker ikke å si så mye om Snaruds exit, eller den nevnte Minot-turen:

– Det er riktig at Skien Brygge var vårt førstevalg. Men så bestemte bystyret at det ikke lenger er noe alternativ. Da må vi bevege oss videre og forholde oss til realiteten­e med at nå er det Meieri- og Ibsenkvart­alet som er de to gjenvaeren­de alternativ­ene, sier Bakken.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? SLUTTER: Eirik Snarud var med å starte Bypartiet og har vaert leder i de årene partiet har eksistert. Nå slutter han og tror dette er begynnelse­n på slutten for paritet.
FOTO: FREDRIK NORDAHL SLUTTER: Eirik Snarud var med å starte Bypartiet og har vaert leder i de årene partiet har eksistert. Nå slutter han og tror dette er begynnelse­n på slutten for paritet.
 ??  ?? FÅ MEDLEMMER: Til tross for brakvalg og tusenvis av stemmer ved forrige valg, har Bypartiet kun rundt 35 medlemmer.
FÅ MEDLEMMER: Til tross for brakvalg og tusenvis av stemmer ved forrige valg, har Bypartiet kun rundt 35 medlemmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway