Varden

Fulle klesskap ble til egen butikk

«Hotellet» i Skien er i gang. Deres første runde med «pop up»-butikk sørget for at «gamle» klaer fikk nye, fornøyde eiere.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Cecilie Kollstrøm, som ikke vil bli kalt for hotellsjef, var blid som ei sol da «Hotellet» tjuvstarte­t med en popup med tema «gjenbruk». Hun er en av drivkrefte­ne bak det som skal bli et kontorhote­ll i Skien sentrum. I tillegg skal det også legges til rette for ulike popups.

Gjenbruk

– Lenge før vi skulle åpen, så sto folk og banket på døra, forteller Kollstrøm om timene før dørene til lokalene som var stappfulle av klaer denne dagen. – Det er seks damer som har tømt sine egne skap og tatt klaerne med seg hit, forteller Kollstrøm.

En av er Trine-Lise Ravndal Evensen.

– Jeg har for mye ting. Nå vil jeg gjøre noe med det. Forbruket mitt har vaert for høyt og det har samlet seg ting opp over tid. En slik mulighet der man kan selge det brukt til andre, slik at de også kan få glede av tingene, er en fin ting å gjøre, sier hun. – Hvor mye klaer tok du med? – Urovekkend­e mye, innrømmer hun.

Sånn rent i kilo, vet hun ikke. Men:

– Jeg fylte opp to store Ikeaposer og en kasse. Det er jo altfor mye, sier Ravndal Evensen aerlig.

Hun forteller at en del av klaerne er plagg som kanskje bare er brukt én eller to ganger.

– Det hender jo man kjøper ting til en spesiell anledning, men så blir det bare liggende.

Stor popup-interesse

Sammen med blant annet Kristin Rian, som også hadde stativer fulle av klaer til salgs, benyttet hun seg av sjansen til å vaere med på popup-en. Og salget gikk formidabel­t.

– Dette ble et godt kjøp, sier Marie Engh Bjerke etter å ha vippset Rian 500 kroner for tre gensere.

Femten prosent av inntektene denne kvelden gikk til UNICEF og TV-aksjonen. Cecilie Kollstrøm sier hun har flere planer om popups i tida framover.

Pågangen og interessen er stor. Men jeg driver også og undersøker rundt ulike sjangre som kan passe i en popup. Gründere som vil teste ut et produkt eller andre ferske og nysgjerrig­e er uansett velkomne til å prøve seg, sier hun.

 ??  ?? MYE KLAER: Trine-Lise Ravndal Evensen var en av seks kvinner som tok med seg klaer fra sineegnekl­esskap for å selgevider­eunder popupen på «Hotellet» i Skien. – Jeg haddeurove­kkendemye, innrømmer hun.
MYE KLAER: Trine-Lise Ravndal Evensen var en av seks kvinner som tok med seg klaer fra sineegnekl­esskap for å selgevider­eunder popupen på «Hotellet» i Skien. – Jeg haddeurove­kkendemye, innrømmer hun.
 ??  ?? GODT KJØP: Marie Engh Bjerke (v) handlet av Kristin Rian.
GODT KJØP: Marie Engh Bjerke (v) handlet av Kristin Rian.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway