Varden

Bekreftet som Bayern-manager

- MÜNCHEN

Bayern München har overtalt suksesstre­ner Jupp Heynckes utav pensjonist til v a er else n .72- åringen vil lede laget ut sesongen.

Det bekrefter det tyske storlaget i en pressemeld­ing fredag. Dagen før bekreftet Heynckes at Bayern hadde spurt ham om å trene klubben ut sesongen. I forrige uke fikk Carlo Ancelotti sparken.

– Jeg ville ikke returnert til en annen klubb i verden, men Bayern München har en plass i hjertet mitt. Jeg og resten av støtteappa­ratet mitt vil gi fansen god fotball igjen. Jeg gleder meg veldig til denne oppgaven, sier trenervete­ranen.

Rutinert

Denne sesongen blir Heynckes’ fjerde periode i Bayern. Han ga seg på topp da han ledet sørtyskern­e til trippeltri­umf i 2013. Den våren vant klubben tysk 1. Bundesliga, mesterliga­en og den tyske cupen.

Heynckes vant også ligaen med Bayern i 1989 og 1990. Han kom også inn som midlertidi­g trener mot slutten av 2008/09-sesongen.

Willy Sagnol, som var assistentt­rener under Carlo Ancelotti, har den siste uken hatt ansvaret for førstelage­t i Bayern München.

Flere mulige arvtakere

Heynckes har tidligere ikke vaert blant de mest opplagte erstatning­ene for Ancelotti. Blant annet fordi han tidligere har kunngjort at han har pensjonert seg fra sporten.

Den tidligere Borussia Dortmund-treneren Thomas Tuchel er blant de mest aktuelle kandidaten­e til en fast trenerstil­lingen for Bayern München.

Men med Heynckes som en midlertidi­g løsning blir Hoffenheim-treneren Julian Nagelsmann nå nevnt som en like åpenbar kandidat.

Ikke minst fordi Nagelsmann angivelig har sagt at han ikke er klar til å forlate Hoffenheim før slutten av sesongen. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TILBAKE: upp Heynckes vender tilbake som Bayern Münchenman­ager.
FOTO: NTB SCANPIX TILBAKE: upp Heynckes vender tilbake som Bayern Münchenman­ager.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway