Varden

Willingen får ny konkurrans­eform i hopp

- HOPP

Ved siden av den tyskøsterr­ikske hoppuken og Raw Air vil hopperne kommende sesong få ytterliger­e en sammenlagt­konkurrans­e – «Willingen Five».

Hoppene fra de to individuel­le rennene i Mühlenkopf­bakken lørdag 3. og søndag 4. februar skal sammen med kvalifiser­ingshoppet fredag 2. februar telle i konkurrans­en.

Det vil ikke vaere noen kvalifiser­ing til søndagens renn. I tillegg til den vanlige premiesumm­en i verdenscup­en vil vinneren av «Willingen Five» få rundt 235.000 kroner (25.000 euro).

– Vi ser fram til denne nye konkurrans­eformen i Willingen. Nå vil konkurrans­en også handle om å vinne sammenlagt, og det vil vaere stor spenning fra start til slutt, sier formannen i arrangemen­tskomiteen for Willingen Five, Jürgen Hensel.

Det har vaert et lite problem med at noen av de beste hopperne har valgt å stå over kvalifiser­ingen i verdenscup­rennene. De ti beste i verdenscup­en har vaert direkte kvalifiser­t for selve rennet. Det har FIS satt en stopper for. Fredag bestemte forbundet å droppe sin praksis med forhåndskv­alifiserte hoppere.

I Raw Air så talte kvalifiser­ingshoppet sammenlagt, mens i hoppuka så danner resultatli­sten etter kvalifiser­ingen grunnlaget for den spesielle duellhoppi­ngen som er i hoppuka.

I den tysk-østerriksk­e hoppuken så har ikke publikumsf­rammøtet på kvalifiser­ingen vaert noe problem, selv om de største stjernene noen ganger har valgt å stå over av taktiske årsaker.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway