Varden

Klinsmann tror det blir tøft å forsvare VM-tittelen

- FOTBALL

Jürgen Klinsmann tror Tyskland vil få det vanskelig med å gjenskape VM-gullet i fotball ettersom andre nasjoners spillere er ekstra sultne på VMsuksess.

Den tidligere landslagss­pissen fortalte Sport Bild at stjerner som Argentinas Lionel Messi vil vaere ute etter tittelen etter å ha tapt finalen i forrige mesterskap.

– Det vil bli veldig vanskelig å bli verdensmes­ter igjen, sa Klinsmann som ledet tyskerne til tredjeplas­s i VM på hjemmebane i 2006. Han har senere ledet USA som landslagss­jef.

– Det er naermest umenneskel­ig å utvikle den samme sulten og vinnerinns­tillingen i det påfølgende VM – til tross for at laget har nytt blod gjennom noen nye spillere, sier han om den tyske versjonen som skal kjempe om tittelen i Russland i 2018.

Klinsmanns tidligere assistent Joachim Löw tok over landslaget i 2006 og vant finalen i 2016 etter å ha slått Brasil 7–1 i semifinale­n og Argentina 1–0 i finalen.

– Det er siste sjanse i 2018 for Messi å bli verdensmes­ter og å komme på samme nivå som Diego Maradona. Hans og Argentinas sult og pågangsmot er kanskje noe større. Dette samme gjelder også Cristiano Ronaldo og hans Portugal. Det samme med Neymar og Brasil.

Men Lionel Messi og Argentina sliter med å ta seg til mesterskap­et. Torsdag ble det 0–0 mot Peru, noe som betyr at VM-finalisten fra 2014 er i trøbbel.

Peru ligger nå på 5.-plass og Argentina på 6.-plass. 5.-plassen skal spille play off mot vinneren av Oseania-kvalifiser­ingen.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway