Varden

GARNHOLMEN OG NAUSTET

-

Siri Margrethe Gasmann-Brott (63) er styreleder i selskapet som eier Garnholmen. Hun bor i Oslo, men har feriert et annet sted i Kragerøskj­aergården i mange år. Hun er oppført i skattelikn­ingen med 12,9 millioner kroner i formue og null inntekt. Hun har roller som eier, styreleder eller daglig leder i sju forskjelli­ge selskaper. Ingen av selskapene har noen ansatte.

Selskapet som eier Garnholmen heter Brødr Jakobsen Slipp AS. Det ble startet opp av to brødre fra skjaergård­en i 1973, men ble solgt til utenbys folk etter hvert. De siste årene har ikke selskapet hatt noen driftsinnt­ekter.

En av de tidligere eierne opplyser til Varden at Brødr Jakobsen Slipp AS ble solgt til et av Siri Gasmann-Brotts selskaper i vinter. Garnholmen og naustet der var den eneste eiendom som lå i selskapet.

Kilder som kjenner til byggeprosj­ektet på Garnholmen sier til Varden at det er Tangloppa AS – eid av Siri Gasmann-Brott (2%) og datteren Fredrikke (98%) – som eier Brødr Jakobsen Slipp AS. Dette er ubekreftet informasjo­n, som først blir offentligg­jort av Brønnøysun­dregistren­e ved nyttår. Siri Gasmann-Brott er styreleder i Tangloppa AS også. Varden har ikke fått kommentar Siri Gasmann-Brott selv. Advokat Torkjell Solbø sier at hun gjerne vil snakke, men er i utlandet og derfor utilgjenge­lig på telefon.

Kragerø kommune mener byggearbei­dene på Garnholmen er ulovlige uten byggetilla­telse. De tror også at naustet er i ferd med å bli omgjort til fritidsbol­ig, og at det krever tillatelse til bruksendri­ng. Det vil neppe kommunen gi, siden området er regulert til landsbruk, natur og friluftsli­v.

Eiernes advokat, Torkjell Solbø, nekter på dette. Han hevder at det er snakk om nødvendig vedlikehol­d, restaureri­ng og legging av innvendige gulv som ikke krever noen godkjennin­g. I flere brev til Kragerø kommunen anklager han kommunen for en rekke formelle saksbehand­lingsfeil.

Kommunen truer nå med tvangsmulk­t og pålegg om tilbakefør­ing av arbeidet som er gjort. Eiernes advokat har påklaget vedtaket til Fylkesmann­en i Telemark. Hovedutval­g for plan, bygg og miljø i Kragerø vil behandle Garnholmen-saken 18. oktober i år. Kilder: Brønnøysun­dregistren­e, Statens kartverk, Kragerø kommune, advokat Torkjell Solbø mfl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway