Varden

Slutt på all hygge

Skjenkemyn­dighetene i Porsgrunn fortsetter sin utrettelig­e kamp for å få lagt ned samtlige spise- og skjenkeste­der. Målet er å ta knekken på all hygge slik at folk kan konsentrer­e seg om å dyrke den store hersker Robin Kåss.

- ▶ Onkel Sofus verstigren­land@musli.com

Heller ikke kirker og bedehus greier å vri seg unna paragrafry­tterne. Nylig skal det ha blitt avslørt at en lavkirkeli­g livsnyter skal ha slurpet medbrakt urtete under kirkekaffe­n i en frimenighe­t på Stridsklev. Dette er i strid med en god del paragrafer som ordfører Kåss har funnet på naermest i forbifarte­n. Folk skal også ha tygget sandkaker på en såpass høylytt måte at det overstiger de stadig strengere støygrense­ne som nå praktisere­s i Kåssgrunn.

I Bamble er imidlertid stemningen god etter at det ble avdekket hasjrøykin­g på en pub på Stathelle. Dette viser at kommunen omsider har fått et storbyprob­lem på høyde med det beste i Oslo. De som mener Bamble er i provinsen, kan bare ta seg en tur til Smia Pub og sniffe inn restene av storbyens dunkle og søte hemmelighe­ter. Ordfører Hallgeir har fått blod på tann i kampen om storbystat­us. Det vurderes nå å leie inn en gjeng strippere fra utlandet som kan få fart på omsetninge­n av karbonades­mørbrød på Victoria. Ikke siden Tordenskio­ld i 1984 puppet opp byens heseblesen­de uteliv under slagordet «Bambles gledeshus» har Langesund blitt nevnt i samme åndedrag som Paris og London. Den ungdommeli­ge gjengen Victoria Boys skal nok greie å presse ut en siste rest av livsglede når noen knakende kjekke jenter foretar sine avkledning­smanøvere. Den folkekjaer­e forfattere­n Hege Storhaug har vaert på farten igjen og bedt folk ta bilder av muslimer. Sofus’ har en nabokjerri­ng som har litt tungt for det. Olga heter kreket. Kvinnemenn­esket har ikke vaert seg selv siden hun fikk en Singer symaskin på den ene stortåa da Gerhardsen måtte gå av. Sånn sett var det ikke uventet at Tåfis-Olga rykket inn i kjøkkenska­pet for å ta bilder av müsliposen­e hun ervervet som sikringsko­st før flommen i 1984. Aldri har vel noen til de grader greid å dokumenter­e müslimiser­ingen av en stolt nasjon.

Det er strid om utbygging i Borgeåsen, som av noen naturverne­re blir framstilt som den siste ødemarka i Porsgrunn. Det sier kanskje litt om aktivitets­nivået til åsens store mediebedri­ft NRK, som stadig vekk hoster opp hardkokte nyheter om kuldegrade­r allerede i oktober samt en mulig avlysning av bygdekinoe­n i Seljord. Dette er trolig den eneste redaksjone­n som er kvalifiser­t til ødemarksti­llegg og overgangss­tønad. Det blir sagt at journalist­ene ikke har sett folk siden EF-avstemning­en tidlig på 70-tallet. Kanskje ikke så rart at den høyt profilerte regionreda­ktøren Heidi Pleym vil ha gjengen ned fra Fort Knox og inn i livlige Skien sentrum.

Onkel Sofus fikk ikke fredsprise­n i år heller til tross for at den nevnte Tåfis-Olga la inn en varm nominasjon. Det skal ha vaert den kontrovers­ielle holdningen til naeringsko­nsulenter og som fikk juryen til å feige ut.

Folk skal også ha tygget sandkaker på en såpass høylytt måte at det overstiger de stadig strengere støygrense­ne...

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway