Varden

Nå blir det leirskole igjen

Fra 2019 skal alle skienselev­er i 6. eller 7. klasse på leirskole i en hel uke igjen. Det er ni år siden sist.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

Fra 2019 skal elever i barneskole­n i Skien igjen på en ukes leirskole. Det er ni år siden sist. Rektor bestemmer hvor reisen skal gå.

Siden 2010 har det vaert slutt på leirskole for elevene i barneskole­n i Skien kommune. Nå innføres tilbudet igjen, til glede for alle elever som går i 6. eller 7. klasse om to år.

Vedtatt i fjor

– Kommunen skal betale for opphold, skyss, laerere og andre voksne som er med på turen, forteller Kristian Ripegutu, som er assisteren­de rådmann i avdeling for oppvekst i Skien kommune.

Dette ble bestemt i desember i fjor, men innføres ikke før i 2019.

– Det er blant annet fordi skolene trenger tid på å bestemme hvilken leirskole de skal bruke, og å få bestilt opphold, sier Ripegutu.

Sjø og fjell

Alle skolene har ifølge Ripegutu arrangert overnattin­gsturer for de eldste elevene i barneskole­n de siste årene, men det er sju år siden sist det var leirskole over en hel uke.

– Skien kommune bruker rundt 600.000-700.000 kroner i året på disse overnattin­gsturene. Nå legger vi anslagsvis 1 million ekstra på bordet for å arrangere leirskole over en hel uke. Vi får også tilskudd fra staten for å gjennomfør­e leirskoler, sier den assisteren­de rådmannen.

Elevene kan glede seg til en uke borte fra den ordinaere skolehverd­agen.

– Leirskolen blir i utgangspun­ktet et opphold fra mandag til fredag. Vi har lagt noen premisser for hvor leirskolen skal vaere og ønsker at det blir i naerområde­t vårt. Vi ser for oss at det blir i enten Telemark, Vestfold eller Buskerud, sier Ripegutu.

Leirskoler ved både sjøen og på fjellet er aktuelle for barneskole­ne i Skien.

– Det utvider sesongen og gjør at elever kan dra på leirskole gjennom hele året, ikke bare om våren og sommeren, sier Ripegutu.

Rektor bestemmer

Det blir til sjuende og sist rektoren ved den enkelte skoen som bestemmer hvor leirskolen skal vaere.

– Skolene står fritt til å velge leirskole innenfor de rammene vi har lagt, men vi ønsker at det skal vaere et fast sted fra skole til skole, slik at det ikke blir diskusjon rundt dette fra år til år. Tidligere har vi sett at stor grad av foreldrein­volvering fører til mye diskusjon rundt hvor leirskolen skal vaere, sier Ripegutu.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? LEIRSKOLE: I sommer var elever ved Gjerdrum barneskole i Akershus på leirskole i Kragerø. Fra 2019 skal alle skienselev­er få reise på leirskole igjen.
ARKIVFOTO LEIRSKOLE: I sommer var elever ved Gjerdrum barneskole i Akershus på leirskole i Kragerø. Fra 2019 skal alle skienselev­er få reise på leirskole igjen.
 ?? ARKIVFOTO ?? RÅDMANN: Kristian Ripegutu. assisteren­de rådmann i Skien kommune.
ARKIVFOTO RÅDMANN: Kristian Ripegutu. assisteren­de rådmann i Skien kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway