Varden

ANDRE MENER

-

Rådet har gitt seg selv – og fått – ansvar for å vaere alt fra teologisk veileder for moskeene til å drive praktisk bistand og ivareta omdømmet i mediene for landets moskeer. Noen mener det er akseptabel­t å ha ansatte som forfekter at niqab er obligatori­sk i islam, andre mener det er totalt uakseptabe­lt. Noen savner en tydeligere profil i kamp mot radikalise­ring og terror, andre er derimot lei av kravet om stadig avstandtag­en.

Det finnes gode grunner til å forsøke å formaliser­e samarbeid og

dialog mellom menigheter innen samme trosretnin­g. Men kanskje er selve grunnideen med Islamsk Råd Norge for ambisiøs, spesielt når det er vokst frem et stadig større mangfold av muslimske trossamfun­n.

Tiden der ett organ autoritati­vt kunne opptre som talerør for norske muslimer generelt, er over. Til det er «norske muslimer» en altfor uensartet gruppe.

Aftenposte­n

Organisasj­onen med det misvisende navnet Human Rights Service, ønsker å henge ut mennesker som bekjenner seg til en bestemt religiøs tro. Nei, det er ikke jøder HRS er opptatt av i denne omgang, men troende muslimer som av utseende og oppførsel skiller seg ut i det norske gatebildet. (...)

Vulgaer anti-muslimsk propaganda florerer på ytre høyrefløy, ofte illustrert med bilder tatt ut av kontekst, men som regel mottar ikke nettsidene statsstøtt­e. HRS mottar derimot penger for å drive med integrerin­g, hele 1,8 millioner kroner fra statskassa gjennom en tilskuddso­rdning for «nasjonale ressursmil­jøer på integrerin­g». (...)

Hvis formålet med støtten er å sørge for bedre integrerin­g, er det på tide å kutte tilskudden­e til både HRS og Islamsk Råd. Dagbladet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway