Varden

Kjørte seg opp til 5.-plass

- BARCELONA

Mads Østberg tok seg opp til femteplass­en på siste dag av Rally Catalonia i Spania. VM-rundeseier­en gikk til britiske Kris Meeke.

Østberg lå på sjuendepla­ss etter lørdagens fartsprøve­r. Selv om avstanden til Meeke økte gjennom søndagen, klatret han opp to plasser på den endelige resultatli­sta. Han endte til slutt to minutter og 26 sekunder bak vinnertide­n.

Meeke sikret sin femte rundeseier i rally-VM ved å slå regjerende verdensmes­ter Sébastien Loeb med 28 sekunder. To av britens triumfer har kommet i årets sesong.

Ott Tänak fra Estland ble nummer tre etter i alt 19 fartsprøve­r.

Andreas Mikkelsen ledet Catalonia-rallyet etter fredagens kjøring, men muligheten­e for seier forsvant på asfaltetap­pene lørdag. Med sin nye Hyundai traff nordmannen en stor stein på den tolvte fartsprøve­n.

Bilen fikk så store skader at Mikkelsen fikk spolert alle sjanser om en topplasser­ing. Han stilte likevel til start søndag og endte totalt på en 18.-plass sammenlagt.

– Det har vaert en helg med mange positive erfaringer. Grusetappe­ne er jeg veldig fornøyd med. Å lede etter første dag med ny bil og nytt team, er helt fantastisk. Det overgår nesten hva jeg hadde drømt om. Men asfalten ble vanskelige­re enn det jeg hadde forutsett, sa Mikkelsen.

I VM-sammendrag­et leder Ogier med 198 poeng. Han har 37 poeng ned til toer Tänak, mens det er ytterliger­e ett poeng til Thierry Neuville fra Belgia. Det gjenstår to VMrunder i henholdsvi­s Storbritan­nia og Australia. (NTB)

 ?? FOTO: MICKE FRANSSON / TT / NTB SCANPIX ?? 5. PLASS:
Mads Østberg ble nummer fem sammenlagt i Rally Catalonia i Spania.
FOTO: MICKE FRANSSON / TT / NTB SCANPIX 5. PLASS: Mads Østberg ble nummer fem sammenlagt i Rally Catalonia i Spania.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway