Varden

Alle vinnerne deltok for første gang

Lørdag ble motbakkelø­pet Kyrkjebygd­eheia Opp arrangert for tredje året på rad. Ingen av vinnerne hadde deltatt tidligere.

- NISSEDAL Kathrine Fossli Løyte

– Vi er veldig fornøyde med årets arrangemen­t. Det ble et fantastisk vaer. Det har ble mye folk og god stemning. 78 personer deltok i eliteklass­en og 90 stykker i trimklasse­n. Det er litt faerre enn i fjor, men vi er godt fornøyde, forteller leder av Nissedal Idrettslag, John Throndsen, som selv deltok i eliteklass­en.

På dagstur

Da startskudd­et gikk ved Kyrkjebygd­a Oppvekstse­nter lørdag formiddag, la 78 løpere ut på den 8,2 kilometer lange løypa opp til Stemtjønn på Kyrkjebygd­heia.

Med ei løype på jevne sju prosent stigning opp til 550 høydemeter, tok det ikke mer enn 36 minutter og 10 sekunder før første deltaker passerte mål.

– Det er første gang jeg løper Kyrkjebygd­heia opp i år. Jeg har hatt planer om å løpe tidligere, men har vaert nødt til å stå over på grunn av skader. Jeg har en skade i år også, men ikke verre enn at jeg kunne delta. Men formen er ikke helt på topp, forteller vinneren av motbakkelø­pet, Erling Hisdal (34), og fortsetter:

–Jeg var litt spent i dag tidlig, og kom til Kyrkjebygd­a ikke så lenge før løpet startet. Jeg tok toget fra Oslo, og reiser tilbake igjen rett etter premieutde­lingen.

– Det var utrolig moro å vinne og det var svaert gode løpeforhol­d i dag. Jeg hadde håpet å komme i mål på 35 minutter, men det gikk ikke i dag. Jeg er godt fornøyd like vel, sier Hisdal.

God stemning

På toppen ved målområdet ved Stemtjønn tittet sola fram i det løperne begynte å komme i mål.

Flere bygdefolk og hyttefolk var samlet og heiet fram løperne som måtte slite seg opp den siste bakken inn mot mål.

To minutter etter vinneren kom den 18 år gamle Lucia Philipp fra Songe i mål. Hun tok andreplass­en og kom inn som beste kvinne med tiden 38.00.

– Det var tungt i dag. Kroppen spilte ikke helt på lag, men jeg hadde en god følelse på at jeg kom til å vaere tidlig i mål. Det er første gangen jeg er med på Kyrkjebygd­heia Opp, og det var veldig moro. Jeg liker veldig godt å løpe i motbakker, forteller Philipp.

Rekorden blir stående

Løyperekor­den på 33 minutter og 18 sekunder, som ble satt av Torstein Tengsaghei­d i fjor, står fortsatt.

– Jeg har mast på Torstein om han skulle vaere med i år, men det passet ikke. Det hadde vaert moro å løpe sammen neste år og se hvem som kom først i mål, forteller vinneren Erling Hisdal.

Det er første gangen jeg er med på Kyrkjebygd­heia Opp, og det var veldig moro. Jeg liker veldig godt å løpe i motbakker Lucia Philipp

 ??  ?? FORBI:
Den første halvdelen av løpet lå Magnus Thorkildse­n (33) foran Lucia Philipp (18). Lucia løp forbi Thorkildse­n, og
FORBI: Den første halvdelen av løpet lå Magnus Thorkildse­n (33) foran Lucia Philipp (18). Lucia løp forbi Thorkildse­n, og
 ??  ?? VARMEN: Disse to varmet seg ved bålet.
VARMEN: Disse to varmet seg ved bålet.
 ??  ?? TRIM: Denne gjengen stilte til start for tredje året på rad. Bak f.v: Morten Håkonsen (46), Tommy Holand (49), Marianne Holand (39). Foran f.v: Vetle Håkonsen (10), Endre Håkonsen (8) og Christian Holand.
TRIM: Denne gjengen stilte til start for tredje året på rad. Bak f.v: Morten Håkonsen (46), Tommy Holand (49), Marianne Holand (39). Foran f.v: Vetle Håkonsen (10), Endre Håkonsen (8) og Christian Holand.
 ??  ?? HEIAGJENG: Flere steder langs løypa hadde publikum rigget seg for å heie frem løperne som kom forbi.
HEIAGJENG: Flere steder langs løypa hadde publikum rigget seg for å heie frem løperne som kom forbi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway