Varden

Elverum tok ny skalp

Elverum vartet opp med festhåndba­ll da de knuste rumenske Dinamo Bucuresti søndag. Det var hedmarking­enes andre seier i gruppespil­let av mesterliga­en.

- ELVERUM

– I dag var det stort å vaere trener. Vi var fantastisk­e. Det er mange som legger ned utrolige innsatser. Vi er veldig stolte av det vi gjør i dag, sa Elverum-trener Mikael Appelgren til Viasat etter kampen.

Venstrekan­t André Lindboe var en av mange Elverum-spillere som dominerte på parketten i Terningen arena.

– Vi visste hvordan det blir når ting går mot dem. Det skulle vi utnytte i dag, og det klarte vi, sa Lindboe som til slutt endte med åtte mål og ble hjemmelage­ts toppscorer.

Kan ta andreplass­en i gruppen

Elverum kom fra en sensasjons­seier borte mot Ademar Leon sist helg, og hadde ingen intensjone­r om å komme ned på jorda hjemme i Terningen arena.

Danske Nikolaj Vestergaar­d Mehl startet ballet med 1-0, og de rumenske gjestene skulle aldri få muligheten til å komme foran.

Da Mehl banket inn 5–4 startet hjemmelage­t å rykke ifra. Til tider rundspilte Elverum rumenerne, og gang på gang ble André Lindboe spilt nydelig igjennom på venstrekan­ten.

Etter tre kjappe fra Håkon Ekren ledet Elverum komfortabe­lt 19–15 til pause.

Enkel seier

Bucuresti tok seg opp i starten av andre omgang og var på det naermeste to mål bak. Men mens rumenerne ble slitne, fortsatte Elverum storspille­t å kontre Bucuresti i senk.

Til slutt ble det stygge sifre og en suveren seier med 40–32.

Nå har Elverum en mulighet til å kapre andreplass­en som gir direkte avansement til sluttspill­et. Ikke på 17 år har et norsk herrelag tatt seg videre fra gruppespil­let i mesterliga­en i håndball.

Med søndagens seier ligger Elverum på fjerdeplas­s i sin mesterliga­gruppe. To poeng skiller opp til ledende Skjern og Gorenje. (NTB)

 ?? FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX ?? STORSPILTE:
Elverum-spillerne tok en sterk seier i mesterliga­en søndag.
FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX STORSPILTE: Elverum-spillerne tok en sterk seier i mesterliga­en søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway