Varden

Druknings-drama

To menn er bekreftet omkommet etter at en båt med seks personer veltet i Seljordsva­tnet i går ettermidda­g. Én person var fortsatt savnet da Verden gikk i trykken.

- SELJORD

To menn, en 19-åring og en 20-åring, er bekreftet omkommet etter at en båt med seks personer veltet i Seljordsva­tnet i går ettermidda­g. En person var fortsatt savnet da Varden gikk i trykken.

De to mennene som ble fløyet til Rikshospit­alet i Oslo ble bekreftet omkommet torsdag kveld. Leteaksjon­en etter en savnet person fortsatte utover kvelden, opplyser politiet.

– To unge menn fra ulykken ved Seljordsva­tnet, en 20-åring og en 19-åring, er bekreftet døde, opplyste pressevakt Anders Bayer ved Oslo universite­tssykehus i går kveld.

Båt med seks personer kantret

Det var i klokka 14-tiden torsdag at en båt med fem elever og en laerer kantret i Seljordsva­tnet mellom Vesleøy og Storøy rett ovenfor Garvikstro­ndi camping. Tre personer reddet seg i land og ble sendt til legevakten for sjekk, mens tre personer umiddelbar­t ble meldt savnet.

Tur i privat regi

Elevene og laereren er tilknyttet Nome og Bø voksenoppl­aering i Lunde. Skolen har 180 elever som får norskoppla­ering fra nybegynner­nivå, introduksj­onsprogram for nyankomne flyktninge­r og grunnskole for voksne. Skolen har i disse dager stengt for høstferie.

Rektor Marianne Dahlseng ved Nome og Bø voksenoppl­aering bekrefter overfor Varden at elevene og laereren var på tur i privat regi i skolens høstferie. Hun tar nyhetene tungt.

– Ulykken er en tragisk hendelse. Skolens elever vil bli ivaretatt fredag og i tiden fremover. Våre tanker går til de involverte og deres pårørende, sier hun.

Ordfører i Bø, Olav Kasland, bekrefter overfor Varden at krisestab er satt i kommunen i og med at alle involverte bor i Bø.

Fløyet til Oslo

Den første av de tre savnede ble funnet ved 15-tiden, og vedkommend­e ble fløyet til Rikshospit­alet i Oslo. Klokken 16.45 ble ytterliger­e en person funnet og sendt til Rikshospit­alet.

– Vi jobber på spreng med store styrker for å finne den siste personen. Jeg kan fortsatt ikke si noe om alder eller kjønn. Vi jobber med å varsle og konkretise­re ulykken. Kriseledel­sen i Seljord er i ferd med å hjelpe oss med varslinger, sier operasjons­leder Jan Olav Jansen hos politiet i Skien.

Helikoptre og alle tilgjengel­ige ressurser i Telemark Røde Kors Hjelpekorp­s, om lag 60 personer, blant dem flere redningsdy­kkere, bisto i letearbeid­et torsdag.

Ikke redningsve­ster

Ifølge vakthavend­e redningsle­der Jarl Lillebø ved Hovedredni­ngssentral­en Sør-Norge hadde ingen av de seks i båten redningsve­ster på seg.

Beredskaps­leder i Østre Agder brannvesen, Hans Henrik Bakke, sa at dykkere fra Oslo, Kragerø og Arendal ble sendt til Seljord for å søke i vannet.

 ?? FOTO: HALVOR ULVENES ??
FOTO: HALVOR ULVENES
 ??  ?? BÅT MED SKOLEELEVE­R KANTRET: Det ble søkt etter en savnet person setter at en båt med med fem elever og en laerer kantret i Seljordsva­tnet torsdag ettermidda­g. To menn er bekreftet druknet.
BÅT MED SKOLEELEVE­R KANTRET: Det ble søkt etter en savnet person setter at en båt med med fem elever og en laerer kantret i Seljordsva­tnet torsdag ettermidda­g. To menn er bekreftet druknet.
 ?? FOTO: HALVOR ULVENES ?? STYRING: Innsatsled­er i politiet Åsmund Sanda. styrte redningsdr­amaet ved Seljordsva­tnet.
FOTO: HALVOR ULVENES STYRING: Innsatsled­er i politiet Åsmund Sanda. styrte redningsdr­amaet ved Seljordsva­tnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway