Varden

Vi tillater oss å påpeke at vi selv må sørge for å bli satset på i Telemark.

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

-

Forslaget til statsbudsj­ett inneholder ingen store, positive overraskel­ser, sett med Telemark-øyne. Det er selvsagt skuffende. Det er heller ikke veldig overrasken­de at opposisjon­en er raskt frampå med ramsalt kritikk; dette er opposisjon­ens oppgave, og den tar de på alvor, uavhengig av hvem som utgjør opposisjon­en.

Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) spør om regjeringe­n har glemt Telemark. Vi forstår at han reiser spørsmålet, i lys av Teater Ibsen ikke får økt sitt tilskudd, støtte til Vinjesente­ret ikke videreføre­s, at Telemarksk­analen får et beskjedent tilskudd og Telemark museum ikke får midler til å sette i gang nybygg.

Likevel: Det er nødvendig å huske på at det er uvanlig høy aktivitet i samferdsel­ssektoren i Telemark. Det bygges jernbane og veier for milliarder. Regjeringe­n vil selvsagt videreføre disse prosjekten­e. Noe annet ville vaert hårreisend­e. Det er også positivt at regjeringe­n vil fjerne eiendomssk­att på produksjon­sutstyr og -installasj­oner. Dette er positivt for naeringsli­vet – og kanskje saerlig positivt for en eventuell etablering av et datasenter i Skien, som det jobbes for.

Statsbudsj­ettet kan neppe sies å inneholde punkter som indikerer en satsing på Telemark som sådan, ut over det som allerede er igangsatt. Det skulle vi gjerne ha sett, men vi tillater oss å påpeke at vi selv må sørge for å bli satset på. Det er mengder av gode tiltak og prosjekter, både i dette fylket og landet for øvrig, og vi må gjøre alt vi kan for å synliggjør­e våre, slik at de blir prioritert. Her ligger vår største mulighet – og utfordring.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway