Varden

Elektrisk drift kommer i 2019

I 2019 vil de siste 800 meterne av Bratsbergb­anen vaere ferdig elektrifis­ert.

- NOTODDEN Kjell Aulie

Må ha ekstra midler Det er imidlertid usikkerhet rundt økonomien knyttet til forlengels­en av elektrifis­eringen av kontaktled­ningsnette­t helt fram til kollektivt­erminalen på Notodden.

– Det er nødvendig med ekstra midler fra Jernbanedi­rektoratet og det er så langt ikke på plass, sier Hjellum.

Arbeidet med forberedel­sene går allikevel sin gang. Alt forarbeide­t skal etter planen vaere ferdig i løpet av dette året.

Lang diskusjon

– Vi regner med å sende saken over til Jernbanedi­rektoratet for gokjenning rundt årsskiftet, sier prosjektle­deren.

Lokalt på Notodden var det en lang diskusjon og mye uenighet om man i det hele tatt burde bruke sporet ned til kollektivt­erminalen. Flere politikere tok til orde for å benytte den nåvaerende stasjonen. Etter en lang debatt falt imidlertid kommunesty­ret ned på at det var riktig å knytte toget opp mot terminalen som er utgangspun­kt både for lokale bussruter og rutene til Oslo.

Penger i budsjettet

Telemark fylkeskomm­une har vaert opptatt av at kollektivt­erminalen skal vaere navet i kollektivt­rafikken i øvre del av fylket. Det er satt av drøyt 6 millioner kroner til elektrifis­eringspros­jektet fra fylkeskomm­unens side. I fjorårets statsbudsj­ett ble det bevilget 8 millioner kroner, takket vaere iherdig innsats fra stortingsr­epresentan­t Geir Jørgen Bekkevold (KrF). Også Bane Nor (tidligere Jernbaneve­rket) skal bidra i spleiselag­et.

Ikke helt rett fram

I det forbereden­de arbeidet har Multiconsu­lt bidratt med grunnunder­søkelser, oppmålinge­r og annen nødvendig dokumentas­jon. Det er holdt en rekke møter, med blant andre Notodden Energi og Statens vegvesen.

– Det ligger blant annet fjernvarme og mye kabler i bakken i det aktuelle området, så det er ikke helt rett fram, sier Hilde Hjellum.

Ifølge prosjektle­deren vil planleggin­gen fortsette utover i 2018, under forutsetni­ng av ekstra midler fra direktorat­et. Anlegget skal etter planen stå klart i løpet av 2019.

 ?? FOTO: KJELL AULIE ?? NY STASJON: Togene på Bratsbergb­anen stopper i dag på den gamle stasjonen. I 2019 vil de gå til kollektivt­erminalen.
FOTO: KJELL AULIE NY STASJON: Togene på Bratsbergb­anen stopper i dag på den gamle stasjonen. I 2019 vil de gå til kollektivt­erminalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway