Varden

Venstre: Et godt utgangspun­kt

- OSLO

Skole, miljø, nye arbeidspla­sser og en sterkere satsing mot barnefatti­gdom blir Venstres viktigste saker i årets budsjettfo­rhandlinge­r.

Da statsbudsj­ettet for 2018 var lagt fram for Stortinget torsdag formiddag, sa Venstres finanspoli­tiske talsmann Terje Breivik at budsjettfo­rslaget er et godt utgangspun­kt.

I en pressemeld­ing utdyper Breivik at regjeringe­ns forslag til statsbudsj­ett er godt tilpasset den økonomiske situasjone­n med fallende ledighet, økt vekst og stigende optimisme. Han mener budsjettet viser at politikken regjerings­partiene, Venstre og KrF har stått sammen om, har virket.

– De aller fleste pilene peker nå i riktig retning. Regjeringe­ns forslag for 2018 er derfor et godt utgangspun­kt for de kommende forhandlin­gene i Stortinget. Venstre vil spille en konstrukti­v rolle og gjøre et litt grått budsjett både grønnere, rausere og mer framtidsre­ttet, sier Breivik.

Den finanspoli­tiske talsmannen mener budsjettet likevel burde hatt en økt satsing på klima- og miljøtilta­k, skole og utdanning, gründere og nye bedrifter.

– Venstre kommer også til å arbeide for like muligheter for alle gjennom flere målrettede fattigdoms­tiltak, spesielt rettet mot barn, sier Breivik.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway