Varden

Får ny smerte?

- (NTB) LIVERPOOL

Manchester United og José Mourinho står lørdag foran sesongens første store høydepunkt når laget hans gjester Liverpool på Anfield.

Det er få klubber Mourinho har påført mer smerte enn Liverpool. Hans første tittel i engelsk fotball kom i 2005 da han vant ligacuptit­telen med Chelsea. Og blant de 28 poengene han har tatt mot de helrøde er kanskje de tre poengene han tok våre 2014 blant de sureste for Anfield-laget.

Da hadde Liverpool sjansen til å vinne Premier League for første gang, men 0-2-tapet mot Chelsea førte til at Manchester City stakk av med tittelen.

På den andre siden er det også få klubber som har påført Mourinho mer smerte enn Liverpool. Tapene med Chelsea i semifinale­ne i mesterliga­en i 2005 og 2007 må vaere blant de mest smertefull­e i Mourinhos trenerkarr­iere.

Liker seg på Anfield

Til tross for alt dette, det gode og det dårlige, gester, spøkelsesm­ål, brente straffer og glipper, virker det som om José Mourinho egentlig liker Liverpool.

– Jeg liker å spille mot de beste lagene, jeg liker å spille mot de beste klubbene og jeg liker å spille på de beste stadionene med mest historie, sier han i et eksklusivt intervju med Sky Sports foran møtet med rivalen han har spilt mest mot med unntak av Barcelona.

– Og du har rett i at jeg har hatt store øyeblikk, og at jeg har hatt ikke fullt så gode stunder, på Anfield. De har hatt mange gledelige stunder mot meg, og de har hatt sorgfulle stunder mot meg.

– Nå, hvis de respektere­r meg like mye som jeg respektere­r dem, så vil vi få en slik minnerik kamp igjen, sier portugiser­en.

Hvilken som helst kamp

Det virker selvsagt, for nå er Mourinho manager for Manchester United. Hans egen historie mot Liverpool kommer i tillegg til en mye større rivaliseri­ng. Oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United er en av de største kampene i fotballver­denen, og en kamp mellom to av de mest suksessrik­e lagene i England. Eller som Mourinho kaller det: «just another game» – hvilken som helst kamp.

– Det handler om tre poeng, ikke fire. Kanskje hvis det hadde vaert i den delen av sesongen hvor duellen mellom to lag hadde betydd mer, men det er ikke tilfellet her.

– Men på den annen side er dette en type kamp hvor hver eneste enkelthend­else spiller en rolle. Vi spiller mot et godt lag med veldig gode spillere, sier Mourinho.

Kritisert

Akkurat som i fjor drar United til Anfield for den åttende seriekampe­n for sesongen.

Etter fjorårets kamp ble Mourinho kritisert for Uniteds defensive innstillin­g til tross for at hans taktikk stoppet Jürgen Klopps angrepsspi­ll og sikret et viktig bortepoeng (0-0).

Denne gangen har også United styrket seg kraftig i den offensive biten. Så langt har man anført av blant andre Romelu Lukaku stått for hele 21 scoringer og sluppet inn bare to. Det er det bare serieleder Manchester City som har matchet byrivalen med sine 22 mål.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SMELLER: lørdag er det klart for kampen mange mener er årets oppgjør i England, Liverpool mot Manchester United.
FOTO: NTB SCANPIX SMELLER: lørdag er det klart for kampen mange mener er årets oppgjør i England, Liverpool mot Manchester United.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway