Varden

Satser på barneklaer

Da butikken hun jobbet i skiftet retning, valgte LeneMarie Landsdal å satse på egen butikk i hjembygda.

- NOME ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Borgen barneklaer er navnet på Ulefoss’ nyeste butikksats­ing. Forretning­en, som åpnet nylig. har tilhold på Ulefoss senteret. Der har Lene-Marie Landsdal og mannen hennes bygget en butikk med tilbud rettet mot de minste av oss, det vil si barn i alderen null til tolv år.

Valgte å satse på hjemstedet

– Åpningshel­gen vår var kjempebra. Den var mye bedre enn det vi hadde budsjetter­t med og håpet på. Klart det er moro. Etterpå har det vaert roligere. Men det er forutsett, sier den ferske butikkinne­haveren til Varden. Tidligere jobbet hun i en butikk for barneklaer i Bø. Men da denne gikk over til å bli kun nettbasert, sto Landsdal brått uten fast jobb.

– Da startet jeg opp her på Ulefoss i stedet, siden jeg også bor her, forteller butikkeier­en.

– Hva sier folk om at det er kommet en barneklaer­butikk på senteret?

– Vi har fått masse positiv respons. Det gjaldt også før vi åpnet. Folk har gledet seg. Det er gøy, synes Landsdal.

Noe for enhver lommebok

– Men folk må naturligvi­s også bruke butikken hvis den skal vaere liv laga?

– Ja, det er vi jo avhengige av. Det holder ikke bare å si at det er bra. Vi håper jo at folk støtter opp og bruker oss framover, sier Landsdal som har god tro på at dette også vil skje.

Butikkdriv­eren har bevisst valgt å gå for et konsept med varer i forskjelli­ge prisklasse­r.

– På denne måten håper jeg at de fleste skal klare å finne noe her inne, sier Landsdal som jobber fulltid i butikken. I tillegg har hun også en ekstrahjel­p på lønningsli­sta. Butikken er ikke tilknyttet noen kjede.

– Jeg står helt fritt og er åpen for forslag om hva jeg kan ta inn. Så blir det sikkert litt prøving og feiling i starten når det gjelder hva som selger og ikke. Vi kommer også til å ta inn barneleker i butikken, opplyser den ferske butikkdriv­eren.

Har jobbet hardt

Butikkloka­let hennes er på litt over hundre kvadratmet­er. Ukene før åpning var preget av steinhard jobbing for Landsdal og hennes snekringsd­yktige mann.

– Vi tok over lokalene to uker før vi åpnet. Det ble jobbet mye og intensivt. Jeg synes det er veldig moro, sier Landsdal.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? ER SIN EGEN SJEF: Lene-Marie Landsdal er blitt butikkeier i løpet av kort tid. Ideen om å starte egen butikk for barneklaer fikk hun i starten av august.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ER SIN EGEN SJEF: Lene-Marie Landsdal er blitt butikkeier i løpet av kort tid. Ideen om å starte egen butikk for barneklaer fikk hun i starten av august.
 ??  ?? FORNØYD: – Åpningshel­gen vår var mye bedre enn forventet, forteller Lene-Marie Landsdal om butikken som er etablert i Ulefoss senteret.
FORNØYD: – Åpningshel­gen vår var mye bedre enn forventet, forteller Lene-Marie Landsdal om butikken som er etablert i Ulefoss senteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway