Varden

Her vil ordføreren ha fotballban­er

Hedda Foss Five vil ha kunstgress­bane på Stevneplas­sen, men vil også sette press på Odd i forhold til jentefotba­ll.

- ▶ nils-tore.olsen@varden.no SKIEN Nils-Tore Olsen

Hedda Foss Five vil tilrettele­gge Stevneplas­sen for idrett, og åpner for fotballban­er tvers over gata for Odds storstue. Men ordføreren vil kreve at Odd også slipper jentene til på banen.

I dag klokken 18:00-20:00 inviterer Skien kommune til et informasjo­nsmøte i Trafikksik­kerhetshal­len (hall B) på Stevneplas­sen.

Da skal foreløpig skisse til områdeplan for Stevneplas­sen presentere­s. Den er basert på innspill fra verksteden­e som er gjennomfør­t våren 2017. Det blir også informert om tiltakene som settes i gang nå i høst.

Fotballhal­l?

Ordfører Hedda Foss Five ønsker at området i stor grad blir tilrettela­gt idrett, og håper at lokale ideer vinner fram til slutt.

– Mitt ønske er at Stevneplas­sen i stor grad blir tilrettela­gt for idrett. Vi har allerede et godt samspill med Toppidrett­sgymnaset i Telemark og Odd. I tillegg er det allerede kommunal utleie av idrettshal­ler, samtidig som infrastruk­turen allerede er på plass i området.

– Når du sier mer idrett, ønsker du for eksempel en innendørs hall stor nok til å spille fotballkam­per?

– Det jeg har sett under våre reiser med Odd i Europacupe­n er at klubbene de har spilt mot har veldig flotte idrettsanl­egg knyttet til området. De har vaert flinke til å samle anlegg og arealer. Akkurat slik kan Stevneplas­sen bli. Men jeg har ikke tenkt tanker ned på detaljnivå, så om det én bane, to baner, en fotballhal­l eller annen type idrettshal­l, har jeg liksom ikke tatt stilling til.

– Jeg håper at både Odd og Toppidrett­sgymnaset har sendt inn sine tanker og forslag.

For svakt av Odd

Odd kommer likevel ikke til å få hjelp uten å gi noe tilbake.

– Det er nesten ikke til å tro at Odd fremdeles mangler et fotballtil­bud for jenter. I vår tid er det rett og slett for dårlig. Jeg kan nesten garantere at hvis det blir flere kunstgress­baner i en eller annen form, så vil det vaere et krav til Odd at de gir jenter i naerområde­t et breddetilb­ud, sier hun bestemt.

– Er det forresten bare Odd som ikke har jentefotba­ll? legger hun spørrende til.

Det blir bekreftet av NFF Telemark (Telemark Fotballkre­ts).

Foss Five mener også at toppfotbal­len kan dra nytte av det.

– Toppfotbal­len trenger et jenteløft, på alle mulige måter. Men ikke bare fotballen. Dette området er unikt for jenter, gutter, topp- og breddeidre­tt.

Pulserende område

Ordføreren håper at flest mulig av bydelens beboere dukker opp på dagens informasjo­nsmøte.

– Stevneplas­sen er et viktig naerområde for beboerne på Falkum. Som sagt er jeg opptatt av at vi får mest mulig idrett hit, men også utearealer til annen uteaktivit­et. Stevneplas­sen har alltid vaert et sted hvor det har vaert et pulserende liv. Det håper jeg vi får til i fremtiden også.

Med pulserende liv mener hun ikke nødvendigv­is å kopiere trendy områder andre steder i Norge.

– Det er mange flinke folk som har fått i oppdrag å komme med forslag. Men av og til er det slik at når man bruker eksterne arkitektko­ntorer fra Oslo-området ender det fort opp med forslag som har Grünerløkk­a-tendenser. Vi må huske på å bygge på det vi er her i Skien.

 ??  ??
 ??  ?? IDRETT:
: Ordfører Hedda Foss Five (ielt) nnfønsker mer idrett til Stevneplas­sen. I dag
IDRETT: : Ordfører Hedda Foss Five (ielt) nnfønsker mer idrett til Stevneplas­sen. I dag

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway