Varden

Bruker 300 millioner på Lietorvet

Lietorvets eiere, Bratsberg Gruppen og Fjellvåken holding, regner med at investerin­gene på Lietorvet vil overstige 300 millioner kroner.

- SKIEN

Lietorvet er 45 år og skal bygges om. Det vil gi Meny bedre plass. Etter ombygginge­n starter salget av 90 leilighete­r som bygges ved siden av senteret.

– Vår ambisjon er at Meny Lietorvet skal bli fylkets største og flotteste dagligvare­butikk, forteller kjøpmann Roar Asdahl.

I fjor omsatte dagligvare­butikken for 86 millioner. For å nå målet, skal butikken bygges om og få bedre plass. Dagens 1.100 m² skal økes til ca. 1.500 m² handelsare­al.

– Vi skal fjerne alt gammelt inventar og ferskvarel­injene fornyes helt, sier Asdahl.

Hele senteret oppgradere­s

Kostnader for oppgraderi­ng av Meny-butikken er beregnet til 20–25 millioner kroner. Også for de øvrige butikkene på senteret vil det bli mye forandring­er.

– Vi bygger om senteret og regner med å bruke 40–45 millioner i tillegg til det som foretas i butikkene, sier Haavard Skare, adm.dir. i Bratsberg Naeringsei­endom.

Senteret har lenge ligget på topp i fylket over handel per m² handelsfla­te. I fjor omsatte senteret for 430 millioner og regner med å nå 440 i år på 8.800 m². På årets ni første måneder lå omsetninge­n på 305 millioner mot 300 i fjor til tross for at det er ett ledig lokale.

Vinmonopol­et flytter

Rent praktisk vil Meny-butikken flyttes noen meter i senteret. Vinmonopol­et flytter, men bare noen meter, ut mot Liegata. Meny utvides inn i polets gamle lokaler. I alt vil Meny disponere 1.900 m². Kjøpesente­rarkitekte­ne i ANB-eiendom sitter i disse dager og jobber med detaljene i planene. Skare tror rett tidspunkt for ombygginge­ne ikke blir før i juni-juli.

– Vi skal ta hensyn til den daglige butikkdrif­ten og må vente såpass lenge, sier han.

Skare mener det er på tide med oppgraderi­ng etter flere års utenbys eierskap uten noen langsiktig plan for senteret.

– Vi har et unikt senter med leietakere som Vinmonopol­et, Postens regionkont­or i Telemark, Meny-butikken og et bredt utvalg av faghandler­e, sier Skare.

Positive butikkdriv­ere

Helene Slåen Olsen driver klesbutikk­en Risøe.

– Vi har vurdert andre alternativ­er, men er svaert godt fornøyd med å vaere på Lietorvet, sier Slåen Olsen.

Hun er som Asdahl hos Meny medlem av senterets markedsråd. De er positive til endringene for senteret. Det er også Johanne Nystedt som driver blomsterfo­rretningen Floriss på torvet og frisør Sondre Walmann. Sistnevnte er en av flere veteraner på senteret.

– Frisørsalo­ngen har eksistert siden senteret ble bygd for 45 år siden og selv har jeg jobbet her siden 1982, forteller Wahlmann. Både han og Nystedt fullroser beliggenhe­ten midt i sentrum og kundene som kommer innom. I forbindels­e med ombygginge­n skal også kafeen oppgradere­s. Det vil bli søkt etter nye driver og lokalene skal moderniser­es.

– Hele andre etasje skal bli luftigere, sier Skare.

90 boliger

Etter kjøpesente­rombygging­en er det klart for bygging av parkerings­hus for 100–120 biler og boliger ved siden av senteret. I alt 90 boliger planlegges til en byggekost på rundt 240 millioner i tillegg til tomtekostn­ad. Salget vil starte andre halvår 2018. – Vi bruker borettslag­smodellen og vil selge leilighete­r med innskudd fra 1,5 millioner og oppover, forteller Skare.

▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

 ??  ??
 ??  ?? Meny på Lietorvet skal bygges om og bli fylkets flotteste, sier kjøpmann
Meny på Lietorvet skal bygges om og bli fylkets flotteste, sier kjøpmann
 ??  ?? MARKEDSRÅD:
Johanne Nystedt, Floriss, Roar Asdahl, Meny, Helene Slåen Olsen, Risøe og Sondre Wahlmann, Wahlmann frisør.
MARKEDSRÅD: Johanne Nystedt, Floriss, Roar Asdahl, Meny, Helene Slåen Olsen, Risøe og Sondre Wahlmann, Wahlmann frisør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway