Varden

– Kanontøft med bru

Porsgrunns­politikern­e er ikke i tvil. De vil ha bru over elva mens de fortsatt har penger å bruke.

- PORSGRUNN ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

PP-krysset mangler lys. Det er snøtt med g/s-veier rundt forbi. Det kom flere innsigelse­r mot å bruke naermere 100 millioner kroner på ei bru over Porsgrunns­elva, men flertallet av politikere i utvalget for miljø og byutviklin­g var rett og slett fra seg av begeistrin­g over bruprosjek­tet.

– Det vil heve byen. Det kommer til å bli kanontøft, sa Høyres Gunnar West Sørlie, og nesten alle de andre falt inn i et euforisk kor.

Opptatt av folkehelse

Trine Stordalen i By og Miljøparti­et var ikke i tvil om at brua ville bli fin, og den ville sikkert bli brukt også, men etter at den ene etter den andre hadde påpekt hvilke utrolige helsegevin­ster porsgrunns­folk ville få med ei slik bru, mente hun at det å ta seg en tur opp og ned til Fjaerekile­n heller ikke var så dumt. og hva med litt lys hist og pist.

Fredrik Nordahl Botnen (Rødt) syntes ikke Porsgrunn kommune opererte som en fattiglem når det kom til haller og andre prosjekter, så om man takket nei til bru og heller strødde pengene litt utover, var det en god idé, mente han.

Senterpart­iets Anne Kristine Grøtting mente at det var bruer i Porsgrunn fra før. Hvis det var folkehelse man var opptatt av.

Lever i 100 år

Men de snakket for døve ører. Arbeiderpa­rtiet, Høyre og de grønne overbød hverandre gode bruargumen­ter.

Skissepros­jektet har brukt 660.000 kroner og har kommet fram til fem ulike krysningsp­unkt over elva. Utgiftene til brua er en del av Bypakke Grenland. Men mye gjenstår. Selv om det ikke akkurat er skjaer i elva som slynger seg gjennom byen, er det mye annet en må ta hensyn til. Kvikkleire og ustabile grunnforho­ld er bare litt av det som nå skal undersøkes naermere.

– Vi regner levetida på ei bru å vaere 100 år, sa Lars Martin Sørli som er saksbehand­ler i kommunen. Han presentert­e alternativ­ene, i og la ikke skjul på at den brua som går fra Storvegen på Vessia til Reynoldspa­rken ved AElvespeil­et er best.

Hva skjer med skolene

Flere har pekt på at brua vil danne en ny akse mellom Vessia og Kjølnes og korte reisetida mellom biblioteke­t, Kammerherr­eløkka og Campus Kjølnes.

– Men hva med skolestruk­tur. Vil gangbrua lette et nytt forsøk på å legge ned ungdomstri­nnet på Vessia, lurte noen på, men noe svar fikk de ikke.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? UTVALGSMØT­E:
Trine Stordalen (By og Naermiljø), Anne Kristine Grøtting (Sp), Gunnar West Sørlie (H), og Esben Storvand (H) diskuterte bru over elva.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN UTVALGSMØT­E: Trine Stordalen (By og Naermiljø), Anne Kristine Grøtting (Sp), Gunnar West Sørlie (H), og Esben Storvand (H) diskuterte bru over elva.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway