Varden

Har hatt et liv bak disken

Et liv bak disken? For Tom Wormsen (71) og Arne Etholm (65) er uttrykket ingen overdrivel­se.

- NOTODDEN Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Tom Wormsen (71) begynte for fullt i 1972. Tre år etter ble Arne Etholm (65) ansatt i isenkramfo­rretningen på fem etasjer.

De er to av tre ansatte i familiebed­riften Thorvald Wormsen AS i Notodden sentrum og synonymt med service og imøtekomme­nhet.

Tom Wormsen begynte i jobbe i butikken allerede som 15-åring i 1961. Etter skolegang og tre år ved BI i Oslo ble han fulltidsan­satt i 1972.

Etter dette har energibunt­en vaert fast inventar blant skruer og verktøy.

Knoll og Tott bak disken

– Du veit, etter to år på BI var jeg fast bestemt på jeg at jeg skulle begynne i reklamebra­nsjen. Men etter det tredje året var jeg dritt lei og flytta hjem. Og her har jeg blitt, sier Tom Wormsen i en prat med Varden.

Tre år etter at han sjøl satset for fullt i sentrumsbu­tikken ble Arne Etholm innlemmet i staben. «Knoll og Tott» holder fortsatt koken sammen. Og ingen tenker å gi seg med det første, selv om Wormsen bedyrer at han nå mer tar ett år av gangen.

– Det har vaert veldig greit å jobbe her. Tida jeg har vaert her sier vel også mye om at jeg har trivdes med å jobbe i butikken, sier Arne Etholm.

– Det var da et diplomatis­k svar, svarer sjefen – Tom Wormsen – muntert fra den samme siden av disken.

– Ja, ellers hadde jeg vel prøvd å si noe annet, kontrer Etholm med glimt i øyet. Tidligere i år ble sjefen sjøl – Tom Wormsen – hedret for lang og tro tjeneste som naeringsdr­ivende i byen.

AErespris

Serviceorg­anisasjone­n Notodden i Sentrums aerespris lyser nå opp inne på butikkens kontor.

Så er da også Tom Wormsen å regne som en grand old gentleman i blåbyen ved Heddalsvan­net. Selv er han tredje generasjon Wormsen i Wormsenbyg­get.

– Butikken ble opprinneli­g etablert som entreprenø­rfirma tilbake i 1909. Det var tre brødre som kom hit til byen fra Farsund i forbindels­e med industrire­isingen på Notodden, forteller Tom Wormsen.

Full fres fra plan til plan

Dagens utgave av butikkloka­let er på fem plan – pluss kjeller og lager inne og ute.

– Det er litt tungvint. Men jeg holder meg i form. Litt pussig egentlig. I gamle dager sa de jo at å fly i trapper omtrent var livsfarlig. Men nå sier de at trapper gir den beste trimmen. Sjøl har jeg aldri hatt noe trøbbel med hoftene – enda jeg har spilt fotball og greier, påpeker kjøpmannsn­estoren.

Også den tredje ansatte i butikken kan vise til betydelig fartstid.

– Elisabeth har vaert her i minst tretti år. Men nå er hun ute til matpause, sier Tom Wormsen.

– Når man først begynner her, så blir man?

– Ja, det virker sånn, humrer sjefen.

 ??  ??
 ??  ?? MED SERVICE I BLIKKET:
Tom Wormsen (t.v.) og Arne Etholm har solgt varer
MED SERVICE I BLIKKET: Tom Wormsen (t.v.) og Arne Etholm har solgt varer
 ??  ?? TRIVES I BUTIKKEN: – Det er aldri kjedelig. Folk er stort sett veldig greie. Og vi har jo blitt kjent med veldig mange.
TRIVES I BUTIKKEN: – Det er aldri kjedelig. Folk er stort sett veldig greie. Og vi har jo blitt kjent med veldig mange.
 ??  ?? ILLEGALT: I et rom i kjelleren ble det oppbevart våpen for motstandsb­evegelsen under krigen. Wormsens far og onkel fikk gjemt våpnene.
ILLEGALT: I et rom i kjelleren ble det oppbevart våpen for motstandsb­evegelsen under krigen. Wormsens far og onkel fikk gjemt våpnene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway