Varden

Slipper grøftepark­ering

Grunneier Jonn Kleven fikk takk for velvillig samarbeid da en ny p-plass for turgåere ble innviet ved Høgli i går.

- SKIEN Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Parkerings­plassen på Kleven ved Haugerud er et av utgangspun­ktene for å gå til det populaere turmålet Blåfjell (484 m.o.h.) i Skiens østmark.

– Det er veldig moro at vi kan finne penger til å gjøre sånne prosjekter som det her, fordi folk er mer og mer opptatt av å komme seg ut. Beboerne som bor langs de ikke alt for breie veiene har hatt noen meninger, som vi har lyttet til. Og når vi samtidig som å anlegge parkering får noen kroner til å fikse opp litt vei, så er det veldig bra, sa varaordfør­er Erik Naes da han og Turistfore­ningen kom for å markere åpningen av plassen, som har plass til 15 til 20 biler.

Parkerte på tunet

– Jeg vil på vegne av hele Skiens befolkning takke alle som har stått bak det her. Blomsten går til grunneier Jon Kleven som har gjort en avtale som er god for alle. Den begunstige­r turfolket og lokalbefol­kningen, som slipper å lure seg fram langs parkerte biler i kanten. Jeg vet ikke hvor mange biler det har vaert her på det meste, men de som bor her har opplevd at folk parkerer inne på plen og i gårdstun. Hadde det skjedd i byen, hadde det vel blitt ramaskrik, sa Naes.

P-plass til 180.000 kroner

Grunneiere­n har stilt grunnen til disposisjo­n mot en leieavtale, og kommunen har opparbeide­t og tatt kostnadene knyttet til parkerings­plassen. En parkerings­plass i området har lenge vaert ønsket av Turistfore­ningen som har hatt Blåfjell som en «Titopper» tidligere. Opparbeide­lse av parkerings­plassen har kostet kr 180.000.

Det var tidligere en parkerings­plass på Kleven, men den var for liten, for naer husene, og avtalen med Turistfore­ningen ble sagt opp.

Rettet ut veien

– Folk har foreslått at veien til og forbi parkerings­plassen skulle rettes ut. Det har skjedd. Vi har sprengt bort noen knauser og lagt bekken på den ene siden av veien, fortalte anleggsled­er Per Egil Neset i kommunen. Det har kostet 50.000 kroner.

– Turistfore­ningen er veldig glad for det kommunen og grunneier har gjort i samarbeid her. Resultatet har blitt et bedre tilbud enn det som var. Vi håper samarbeide­t fortsetter like bra framover, sa lederen av DNT Telemark, Kai Eggesvik.

 ?? BEGGE FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? VED ÅPNINGEN: Fra venstre anleggsled­er Per Egil Neset, landbruksr­ådgiver Trond Indrebø, varaordfør­er Erik Naes, KrF, grunneier Jon Kleven, leder av DNT Telemark, Kai Eggesvik, Torbjørn Gurholt fra Skien Turlag og Odin Langslet, ansatt i DNT Telemark.
BEGGE FOTO: JAN BJØRN TARANRØD VED ÅPNINGEN: Fra venstre anleggsled­er Per Egil Neset, landbruksr­ådgiver Trond Indrebø, varaordfør­er Erik Naes, KrF, grunneier Jon Kleven, leder av DNT Telemark, Kai Eggesvik, Torbjørn Gurholt fra Skien Turlag og Odin Langslet, ansatt i DNT Telemark.
 ??  ?? TAKK: Varaordfør­er Erik Naes takker grunneier Jon Kleven, t.h..
TAKK: Varaordfør­er Erik Naes takker grunneier Jon Kleven, t.h..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway