Varden

Dropper utbygging

Rådmannen i Nome går inn for å skrinlegge planene om å etablere kompetanse­hus i tidligere Telemarksb­iblioteket på Ulefoss.

- NOME

Historien om etablering av kompetanse­hus både i Lunde og Ulefoss har to vidt forskjelli­ge fortegn. For mens kompetanse­huset i Lunde nylig ble åpnet etter at husets faste kontorplas­ser var fulltegnet, ser oppgraderi­ngen av det tidligere bibliotekb­ygget på Ulefoss ut til å strande før noe er påbegynt.

Manglende oppslutnin­g lokalt

Årsaken bunner i oppslutnin­g og økonomi. Saken kommer opp i kommunesty­ret torsdag denne uka. Rådmannens innstiller på at Nome Kompetanse­hus ikke etableres i bibliotekb­ygget, slik det har vaert planlagt. Årsaken er ifølge rådmannen manglende oppslutnin­g om tiltaket fra det lokale naeringsli­vet samt hva det vil koste å rehabilite­re det tidligere bibliotekb­ygget.

I stedet går rådmannen nå inn for at Nome Kompetanse­hus Ulefoss etableres i tilknytnin­g til Sparebank 1 Telemarks lokaler i Ulefoss sentrum. Videre foreslår rådmannen at det mangeårige bibliotekb­ygget selges.

For lite leieinntek­ter

Rådmann i Nome, Bjørn G. Andersen, sier til Varden at for få leietakere har meldt sin interesse for det opprinneli­g planlagte kompetanse­huset på Ulefoss.

– Hvor mye har Nome kommune lagt i prosjektet som ser ut til å bli lagt dødt?

– I planleggin­g har vi brukt om lag 1,2 millioner kroner, opplyser rådmannen. – Nøyaktig hva har slått feil? – Vi fikk innspill på at det ville bli flere leietakere enn hva det er nå. Rehabilite­ringen av bygget blir også kostbar, sier rådmannen og viser til at prosjektet i utgangspun­ktet hadde en ramme på ti millioner kroner for kommunen.

– Dette var håndterbar­t, men da vi fikk et anbud, måtte vi legge en ramme på mer enn 13 millioner kroner. Dette får vi ikke inn nok leieinntek­ter til å kunne forsvare, forklarer han.

Ønsker ikke å spekulere

Han er klar på at kommunen nå skifter fokus og ønsker etablering av kompetanse­hus i sparebankb­ygget i sentrum.

– Man fikk det til i Lunde, men har slitt på Ulefoss. Hva tenker du om det?

– Jeg vil ikke spekulere i dette. Vi er glade for å ha fått det til i Lunde, men fikk det ikke til på samme måte ved en ombygging av det gamle Telemarksb­iblioteket, konstatere­r rådmannen.

 ?? ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? LABER INTERESSE: Rådmannen vil skrinlegge planene om kompetanse­hus i bygget som tidligere huset Telemarksb­iblioteket – her avbildet i 2014.
ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT LABER INTERESSE: Rådmannen vil skrinlegge planene om kompetanse­hus i bygget som tidligere huset Telemarksb­iblioteket – her avbildet i 2014.
 ??  ?? SIER STOPP: Nomerådman­n Bjørn G. Andersen.
SIER STOPP: Nomerådman­n Bjørn G. Andersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway