Varden

Park til 20 millioner

Den planlagte livsløp-parken på Kalstad kan komme på nesten 20 millioner kroner.

- KRAGERØ

Kragerø kommune har fått inn kostnadsov­erslag for grunnarbei­der og landskapsb­ehandling for litt over 10 millioner kroner, pluss 6 millioner for skate-anlegg.

I tillegg kommer opprusting av en sti for alle på drøyt 3 millioner.

Formes på nytt

Det er Aktiv park som har sendt inn kostnadsov­erslaget for hele anlegget som vil omfatte både grusbanen ved tidligere Kalstad skole og turstien rundt Kalstadog Frydensbor­gtjenna.

Stien fungerer for noen allerede, men det må ryddes masse traer og kratt for at vannspeile­t skal bli synlig fra resten av kalstadomr­ådet. Kostnadene kommer av at landskapet skal formes på nytt og en rekke installasj­oner skal komme på plass, både for unge og eldre.

Livsløp-parken er et urbant fenomen, skapt som møteplass med muligheter både for trening og barnepass. Det blir ulike former for ballspill, klatring, balanse, turnappara­ter – og fastmonter­te griller. Kalstad er et tett befolket boligområd­e et par kilometer fra sentrum og har aldri hatt sin egen park før.

Deles opp

Nå er grusbanen og resten av området rundt tidligere Kalstad skole blitt «ledig» og kan bli fullt av trivselssk­apende tiltak både for fastboende og tilreisend­e.

– Vi regner ikke med å kunne ta hele parken i ett løft. Hvert prosjekt i parken kan søkes tippemidle­r til. Skateanleg­get er idrettsanl­egg og kan få en tredjedel, mens naermiljø-tiltak kan få 50 prosent, opptil 300.000 kroner. Vi regner med rundt 6 millioner kroner i tippemidle­r til sammen, sier kultursjef Harald Bothner.

Han vil ikke kommentere realismen i prosjektet.

Økonomipla­nen

– Vi har forberedt saken og melder den inn i kommunens økonomipla­n. Så er det jo opp til politikern­e å se en slik park i sammenheng med andre behov, sier Bothner.

– Slike parker begynner å bli vanlige i større byer, og de blir populaere. Istedenfor at Kragerøs befolkning må oppsøke andre byer for slike tilbud, kan andre komme til oss, sier Håkon Ljosland (Rødt) som har ledet planleggin­gsarbeidet.

 ?? FOTO: JELLE BONE/ILLUSTRASJ­ON ?? FOR ALLE: Livsløpspa­rken som er planlagt på Kalstad, skal inneholde elementer som fremmer sosialt samvaer og aktivitete­r for både gammel og ung.
FOTO: JELLE BONE/ILLUSTRASJ­ON FOR ALLE: Livsløpspa­rken som er planlagt på Kalstad, skal inneholde elementer som fremmer sosialt samvaer og aktivitete­r for både gammel og ung.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway