Varden

Flere grunner til Odds måltørke

Med kun 23 nettkjenni­nger er Odd det laget som har scoret desidert faerrest mål i årets eliteserie. - Det har med alt fra skader til ferdighete­r foran boksen å gjøre, mener Fagermo.

- SKIEN

Lite kontinuite­t

På samme tid i fjor sto laget med 36 scoringer – 13 flere enn i år – med mer eller mindre samme mannskap. – Hva er hovedgrunn­en til at Odd ikke har scoret flere mål i år?

– Det er i alle fall fortaerend­e. Når jeg ser kampen mot Godset om igjen – så er vi gode. Vi spiller som et topplag. Det har vi gjort lenge – de fem-seks-sju siste kampene. Men det at vi ikke scorer flere mål er det flere grunner til. Det er sammensatt, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Han viser til skadesitua­sjonen, mangelen på kontinuite­t og salget av sentrale spillere.

– Den størst utfordring­en til Odd i år er skadene. Det gjør at vi får lite kontinuite­t. I fjor scoret vel en spiller som Fredrik Nordkvelle, som denne sesongen har vaert mye skadet, sjuåtte mål. I tillegg avgjorde Rafik Zekhnini, som er solgt, viktige kamper for oss. Olivier Occéan, som i år har vaert litt fram og tilbake, scoret også bra i fjor. De til sammen er mange mål.

Savner Bentley

En annen spiller som banket inn bra med scoringer forrige sesong var Bentley.

– Vi har nok undervurde­rt tapet av Bentley. Det må vi vaere såpass aerlige å innrømme, sier Fagermo.

Nigerianer­en var sist på sju og nest sist på fem forrige sesong. I tillegg til scoringer og assists foret han lagkamerat­ene, og da spesielt Espen Ruud, med offensive pasninger.

– En ting er at han scoret bra med mål, en annen ting er at han var god til sette opp andre. Espen (Ruud) var veldig god sammen med Bentley. Han holdt på ballen og spilte Espen god, som igjen gjorde andre spillere målfarlige, sier Fagermo.

Sjanser nok Dårlige borte

Av lagets 23 scoringer er kun åtte kommet på bortebane. Det har gitt ni poeng (2-3-8). Forrige sesongen sto laget med 17 scoringer og 21 poeng (6-3-4) etter 13 bortekampe­r.

– Det har med kontinuite­t og kvalitet der framme å gjøre. En får som regel litt faerre sjanser på bortebane. Vi har egentlig det samme problemet på hjemmebane. Vi scorer for lite hjemme også, men der får vi noen flere sjanser og da greier vi å vippe det i vår favør.

– Det gjør vi ikke på bortebane, når vi ikke er effektive nok. Spillemess­ig er det godt nok. Det var det i Sarpsborg, i Molde og i Bergen. Det er tøffe bortekampe­r – mot topplag. Mot Brann var vi alene mot keeper to ganger og bommer Det er en ferdighet det å score mål, sier Fagermo. Men skadesitua­sjonen og salg av spillere er ikke ene og alene grunnen til Odds heller dårlige målfangst denne sesongen. Det går også på ferdighete­r foran boksen.

– Vi har for eksempel sjanser nok til å score mot Strømsgods­et. Vi må kunne treffe på pasningen fra Oliver Berg og inn til Elba Rashani i første omgang. Den er enkel. Det at Etzaz (Hussain) har vaert involvert i nesten alle målsjansen­e etter at han kom til klubben, er også et signal til de andre. Elba har også kommet til målsjanser etter at han kom tilbake og det er bra. Forrige sesong var høyrebacke­n sist på fem og nest sist på åtte. I år står han med to scoringer og ingen assists.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? LITE MÅL:
Olivier Occéan scoret ti i fjor. I år står han foreløpig med to.
FOTO: NTB SCANPIX LITE MÅL: Olivier Occéan scoret ti i fjor. I år står han foreløpig med to.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway