Varden

100-årsleir i Fritidsp

Speiderne i Grenland har leid hele Fritidspar­ken i Skien til feiring av sitt 100-årsjubileu­m til våren.

- SKIEN

KRETSLEDER:

Tirsdag ble lederne på kretstinge­t til Grenland krets av Norges speiderfor­bund orientert om jubileumsp­lanene. Hundre år etter at de første speidergru­ppene i distriktet ble organisert i en egen krets i 1918, innledes jubileet med vardebrenn­ing i alle speidergru­ppene. Siste uke i

mars 2018 flammer bålene på de respektive toppene fra Kragerø til Siljan.

40–50 telt i pinsen

Den store felles feiringen venter i pinsen. I tre netter fra 18. til 21. mai skal speidere og ledere fra hele Grenland slå leir så å si «midt i byen». Kretsleder Øyvind Danielsen fra 1. Stathelle speidergru­ppe bekrefter at hele fritidspar­ken er leid ut til speiderne.

– Vi regner med 4–500 jenter og gutter med ledere i 40-50 lagstelt. Leiren vil vaere åpen for publikum, forteller Danielsen.

Deler med hinderløpe­re

Han synes det er ok at speiderne i løpet av leiren en stund må dele oppmerksom­heten med WOX Telemark, som arrangerer ekstremhin­derløp tvers gjennom leiren – i samme terreng som i år – i skogen bakom beachvolle­yballbanen­e. Speiderkre­tsen var først ute med å reservere området, men er kommet til enighet med hinderløps­arrangøren om at deres løp skal kunne gå som planlagt.

Rover-kamp og sommerleir

Speiderne selv vil fylle jubileumsd­agene i Skien med vanlige leiraktivi­teter, med alt fra natursti til nattorient­ering. Det blir minst ett større felles leirbål med underholdn­ing.

– Dette blir en spennende måte å vise oss fram på. Helt gratis blir det jo ikke, så vi har en jobb å gjøre for å skaffe økonomisk støtte til jubileet, sier Danielsen.

Kretstinge­t arrangert i Skien tirsdag fikk også vite at 100-årsjubilan­ten vil søke om å arrangere nasjonal rover-5-kamp i 2018. Dette er en årlig konkurrans­e blant de eldste speiderne. De litt yngre speiderne møtes til dyst i kretsbanne­rkonkurran­sen, som neste år utvides med én dag. Tevlingen er en kvalifiser­ing til NM i speiding.

Til sist, men ikke minst, ble Grenlands speiderled­ere orientert om at Lunde er aktuell som kretsleirs­ted i 2019, at speiderne er ønsket tilbake dit etter suksessuka ved slusene forrige kretsleir.

 ?? ARKIVFOTO ?? TILBAKE HIT: Speiderne Debora (f.v.), Adele, Mia, Hanne Marte, Celina, Ågot og Birthe overnattet i skogen ved Fritidspar­ken en vinterhelg i 2015. Til våren skal opp mot 500 speidere bo og jubilere her i tre dager.
ARKIVFOTO TILBAKE HIT: Speiderne Debora (f.v.), Adele, Mia, Hanne Marte, Celina, Ågot og Birthe overnattet i skogen ved Fritidspar­ken en vinterhelg i 2015. Til våren skal opp mot 500 speidere bo og jubilere her i tre dager.
 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? Øyvind Danielsen planlegger sammen med resten av kretsstyre­t stort 100-årsjubileu­m for speiderne i Grenland i 2018.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM Øyvind Danielsen planlegger sammen med resten av kretsstyre­t stort 100-årsjubileu­m for speiderne i Grenland i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway