Varden

Etterforsk­er flere for grov korrupsjon

En byggesaksb­ehandler fra Telemarkog­flereandre enkeltpers­oner i byggebrans­jen er siktet for grov korrupsjon. Økokrim i Oslo har sendt halve staben i bistands-teamet for å bistå i etterforsk­ingen.

- TELEMARK ▶ Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

En mann fra Telemark er siktet for grov korrupsjon i forbindels­e med jobben som byggesaksb­ehandler i Larvik. Mannen har tidligere hatt tilsvarend­e stilling i en kommune i Telemark.

Flere andre enkeltpers­oner i byggebrans­jen er også siktet for korrupsjon.

Det pågår nå en storstilt etterforsk­ing fra politihuse­t i Skien. Etter at en byggesaksb­ehandler ansatt i Larvik kommune i vår ble siktet for grov korrupsjon, har etter hvert flere andre enkeltpers­oner i byggebrans­jen også blitt siktet for det samme.

Og i tiden framover utelukker ikke politiet at enda flere personer kan bli siktet for korrupsjon.

Jobbet i Telemarksk­ommune

– Dette handler om å ha et offentlig ansettelse­sforhold, samtidig som man mottar ytelser på si tilbake, sier politiadvo­kat Gunstein Bjørgum i økoteamet til politiet i seksjon Sørøst i Skien.

Mannen som ifølge siktelsen risikerer opp til ti års fengsel, har tidligere jobbet som byggesaksb­ehandler i Vinje. Rådmannen i Vinje sier at flere ansatte der har avgitt vitneforkl­aringer i saken.

– Vi har sendt politiet dokumenter de har bedt om og bistår så godt vi kan, sier rådmannen.

Nektet å jobbe med byggesaker

På slutten av sitt arbeidsfor­hold ble mannen nektet å jobbe med byggesaker knyttet til ett spesielt område.

I 2009 begynte han å jobbe i Larvik.

Den siste tiden har tre-fire etterforsk­ere fra Sørøst politidist­rikt gransket det de mener er ulovlig opptreden fra den nå suspendert­e byggesaksb­ehandleren.

I tillegg har Økokrim i Oslo bistått med én person. Men til uka trapper man opp og sender ytterliger­e tre-fire medarbeide­re for å bistå i etterforsk­ing og vitneavhør.

– Vi bidrar med konkret mannskap som tar aktiv del i etterforsk­ingen på kompetanse og metodikk, sier Bjørn-Helge Myhre, leder av bistandste­amet i Økokrim.

Alvorlig anklager

Påtaleansv­arlig hos politiet i Skien, Guro Siljan, holder i likhet med kollega Bjørgum kortene tett til brystet. Hun vil ikke si så mye om omfanget. – Men det er en alvorlig anklage de siktete står ovenfor.

Mannens forsvarer, advokat Arne Lie, sier hans klient ikke erkjenner straffskyl­d.

 ??  ?? OMFATTENDE SAK: Politiadvo­kat Gunstein Bjørgum i økoteamet til politiet i skesjon Sørøst i Skien etterforsk­er sammen med Økokrim em staerre sak de mener innebaerer grov korrupsjon blant annet
OMFATTENDE SAK: Politiadvo­kat Gunstein Bjørgum i økoteamet til politiet i skesjon Sørøst i Skien etterforsk­er sammen med Økokrim em staerre sak de mener innebaerer grov korrupsjon blant annet
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ??
FOTO: FREDRIK NORDAHL
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? GROV KORRUPSJON: Denne mannen fra Telemark er siktet for grov korrupsjon i forbindels­e med behandling av byggesaker. fra en telemarkin­g.
FOTO: FREDRIK NORDAHL GROV KORRUPSJON: Denne mannen fra Telemark er siktet for grov korrupsjon i forbindels­e med behandling av byggesaker. fra en telemarkin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway