Varden

Hakkebakke­skogen til nye høyder

Hatten av for Buer Barneteate­r som klarer å skape en helt ny forestilli­ng ut av gode gamle «Dyrene i Hakkebakke­skogen».

- SKIEN Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Teateret er det eneste i fjorden uten audition. Alle som vil får vaere med. På generalprø­ven viste alle spillegled­e og profesjona­litet på høyt nivå.

Gled dere, alle dere som har skaffet dere billetter til de tre forestilli­ngene i Ibsenhuset. For nå er det rett og slett utsolgt.

Det er fjerde gangen Buer barneteate­r setter opp denne forestilli­ngen, og denne gangen er den bedre enn noen gang. Å blåse liv i en 65 år gammel barnebok som alle har et forhold til står det respekt av. Det er kult at de forsøker, men det er vanvittig beundrings­verdig at de får det til.

Det er akkurat det Henrik Berg-Larsen, Ingrid Bøe og Harald Norrman gjør, og de har alle de 28 skuespille­rne med seg. For en forestilli­ng!

Jazzer opp forestilli­ngen

Thorbjørn Egner skapte mange skjønne univers å drømme seg bort i for unger. Dyrene i Hakkebakke­skogen som blir enige om å ikke spise hverandre, er ett av dem. Det hele begynte som episoder i barnetimen for de minste i 1952.

Så ble det etter hvert bok, så teater og film. Hvor mange barneteatr­e som har satt opp denne forestilli­ngen er umulig å vite, men de går jo litt i samme tralten.

Det er her genistreke­n til Buer Barneteate­r kommer inn. De skrur opp tempo legger inn litt jazzy sound, og vips har vi fått en megakul og tilsynelat­ende helt ny forestilli­ng.

Deltagelse er viktig

Det unike med Buer Barneteate­r er at det er det eneste barneteate­ret i fjorden som ikke kjører audition. Alle kommer med.

«Alle våre medlemmer får en rolle i årets oppsetning av Hakkebakke­skogen. For oss er det barnas utvikling og deltagelse som er det viktigste. At vi i tillegg klarer å lage flotte forestilli­nger, ser vi på som en gledelig bonus.» står det å lese i programmet.

Ja, hvilken glede det må vaere å få fram en slik spillegled­e og imponerend­e profesjona­litet både i sang, dans og replikkfra­mførelse. Finere mus, flottere rev, gaernere bakere har du aldri sett.

Til og med en egen lite musesvanes­jø ved hjelp av seks små dansemus fra Skien Ballettog Dansesente­r var med. Pianospill­et var eminent, ble nesten hensatt til stumfilmen­s dager, og de 20 foreldrene som har snekret, sydd, sminket og så videre. Det står respekt av alle sammen.

 ??  ??
 ??  ?? MORTEN SKOGMUS OG KLATREMUS:Nelia K. Ballestad (t.v.) som Morten Skogmus og Kim Robin Løvli Hogstad (t.v.)
MORTEN SKOGMUS OG KLATREMUS:Nelia K. Ballestad (t.v.) som Morten Skogmus og Kim Robin Løvli Hogstad (t.v.)
 ??  ?? MUSESVANES­JØ: Et fortryllen­de innslag med seg dansemus fra Skien Ballett- og Danseteate­r pluss Mikkel Rev.
MUSESVANES­JØ: Et fortryllen­de innslag med seg dansemus fra Skien Ballett- og Danseteate­r pluss Mikkel Rev.
 ??  ?? ENSTEMMIG VEDTATT: Alle dyrene i Hakkebakke­skogen vedtok at ingen skal spise hverandre mer.
ENSTEMMIG VEDTATT: Alle dyrene i Hakkebakke­skogen vedtok at ingen skal spise hverandre mer.
 ??  ?? BESTEMOR: Guro Loland Hagen fikk seg en liten luftetur.
BESTEMOR: Guro Loland Hagen fikk seg en liten luftetur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway