Varden

Lokaliseri­ng nok en gang

-

Nok et mulig fellespros­jekt i Grenland er i emning, og nok en gang gjør politikern­e tilsynelat­ende hva de kan for å torpedere en god prosess. Denne gang er det tale om en felles legevakt for Grenland. Det er ikke første gang denne saken er oppe til diskusjon.

Hovedutval­get for helse og omsorg i Porsgrunn gikk tidligere i uken inn for å utrede saken. Det samme gjorde hovedutval­get for helse og velferd i Skien, men her klarte ikke det rødgrønne flertallet å dy seg: De måtte understrek­e at «naerheten til sykehuset i Skien vil vaere avgjørende». Ergo: De vil gå videre med arbeidet med en ny, felles legevakt, men vil at den skal ligge i Skien.

Lokaliseri­ng blir fort – og forståelig nok – et hett tema, men så er også hensikten med å gå videre med et forprosjek­t å utrede nettopp – og blant annet – alternativ­er for lokaliseri­ng. Høyre og Frp i Skien har skjønt dette.

Det er helt sikkert fordeler og ulemper ved en ny og stor legevakt for hele Grenland. Lokaliseri­ng inkludert. Samtidig er det verdt å minne om at sykehusets ledelse tidligere har påpekt at legevakten ikke nødvendigv­is må ligge på sykehusomr­ådet.

Det er for tidlig å ta stilling til om det er en god eller dårlig idé med felles legevakt. Nå skal dette utredes, og når fakta er på plass vil det foreligge et beslutning­sgrunnlag, også for eventuell lokaliseri­ng. Det rødgrønne flertallet i Skien, med Ap i spissen, synes imidlertid – og dessverre – å gå inn for å bevisst torpedere en god prosess ved å legge føringer på lokaliseri­ng allerede nå.

 ??  ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway