Varden

Hvamedbrof­raGulset?

-

Iflge Varden 18. oktober var det en euforisk stemning da politikern­e i utvalget for miljø og byutviklin­g i Porsgrunn, diskuterte om de vil ha bro over elva.

Jeg skal legge til at uttrykket euforisk stammer fra det greske ordet eufori, som betyr opprømthet ,løftet sinnstemni­ng på grunn av rusmidler, eller visse sykdommer.

For ikke å

komme under straffelov­ens bestemmels­er og konflikt med dette utvalget, mener jeg selvfølgel­ig at disse politikern­e ikke var påvirket av noen form stimuleren­de midler. Kun er forklaring på hva ordet euforisk betyr i norsk språkdrakt.

Jeg er fra

Skien, så jeg skal selvfølgel­ig ikke blande meg inn i Porsgrunns gjøren og laden. Tre broer over elva er vel kanskje i overkant, selv om de de to som allerede er på plass, ofte er stengt for trafikk. Likevel har jeg en viss rett til å ytre meg, når det fremkommer at utgifter til broen er en del av bypakka. For min del kan Porsgrunn bygge så mange broer de vil, men da bør de betale av egne midler, ikke bruke bypakkemid­lene.

Der det virkelig

er behov for bro, er uten tvil Gulset. Jeg har bodd her i 41 år, og helt fra jeg flyttet hit har det vaert snakk om bro fra Gulset over Falkumelva. Dette for å avlaste trafikken i Hesselberg­gate, som har økt kraftig. Det er derfor tvingende nødvendig med en slik broløsning.

Høyres Gunnar West

Sørlie sa ifølge Varden at en bro ville heve byen og kom til å bli kanontøft. Jeg stiller meg bak dette ordvalget fra Sørlie, men med den forskjelle­n at det hadde vaert kanontøft med en bro fra Gulset over Falkumelva, og ikke over elva i Porsgrunn.

Til slutt skulle

jeg ønske at politikern­e i Skien hadde samme euforiske holdning til en broløsning her, som sine kolleger i Porsgrunn har til bro i sin by.

 ??  ?? ÅRHUSBROEN: En eventuell bro fra Gulset kan kobles til Are Frodes vei mot sentrum.
ÅRHUSBROEN: En eventuell bro fra Gulset kan kobles til Are Frodes vei mot sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway