Varden

Avis: Ventet underskudd

- BERGEN

Arrangøren­e av sykkel-VM i Bergen forventet et underskudd på rundt 15 millioner kroner, ifølge Bergens Tidende.

I etterkant av årets mesterskap har det kommet signaler om at arrangemen­tet går kraftig i underskudd. Og ifølge avisen viste prognosene fra i sommer at et underskudd var ventet.

«Resultatme­ssig ser prognosene ikke saerlig lovende ut og vi kan fort få et underskudd på rundt 15 millioner kroner,» heter det i et notat som skal vaere skrevet 13. juli av sykkelpres­ident Harald Tiedemann Hansen i Norges Cykleforbu­nd (NCF) og styreleder Mona Hellesnes i Bergen 2017AS.Inotatetvi­sesdettil lavere inntekter og valuta som hovedårsak­ene til de endelige tallene.

Dagen etter at mesterskap­et var over sa Hansen til VG at de da skulle få den fulle oversikten over inntekter og salg, og at de håpet på å kunne gå i null. Men allerede før VM var over, tydet alt på arrangemen­tet ville gå flere millioner i minus.

I slutten av september startet sykkelinte­resserte kronerulli­ng for å hjelpe NCF. Hansen åpnet en Vipps-konto hvor det ble donert 3,2 millioner kroner.

Tirsdag ble det kjent at politiet vil redusere deres krav på 13,4 millioner kroner til 3,2 millioner, grunnet signalene om arrangøren­s underskudd.

Hansen ønsker ikke å gi en kommentar til avisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway