Varden

Skal gi alt for å komme i finalen

Didrik Solli-Tangen har vist at han mestrer langt mer enn klassisk sang i løpet av høsten. Det beste med Stjernekam­pdeltakels­en er responsen fra seerne, mener han.

- OSLO/PORSGRUNN Vendy Berg Hegle ▶ vendy.berg.hegle@varden.no ▶

Denne uken har Didrik SolliTange­n danset, sunget og joiket for harde livet. Sangeren fra Porsgrunn merker at det begynner å bli alvor.

– Om ikke det er alvor, så er det i alle fall nå det gjelder. Jeg er fryktelig spent på hvem av oss som går videre til finalen.

Solli-Tangen, som opprinneli­g er fra Heistad, har kommet til semifinale­n i det populaere NRK-programmet «Stjernekam­p», sammen med Ida Maria Børli Sivertsen og Adam Douglas.

Store kontraster

Lørdag er det disco og joik som blir siste utfordring før en eventuell finale. Solli-Tangen har valgt seg låtene «September» av Earth, Wind & Fire og «Daniels joik» av Jon Henrik Fjällgren. En ekstremt kontrastfy­lt kveld, ifølge Didrik.

– Jeg går fra dans, moro og fest til å joike om en død person, sier Solli-Tangen, som aldri var i tvil om hvilken joik han skulle velge.

– Broren min, Emil, viste den til meg i sommer, før jeg visste at joik var en sjanger på Stjernekam­p. Den er så utrolig vakker. Jon Henrik hyller sin venn som er død med joiken. Det er spesielt å gjøre en annens personlige joik, det er jo ikke tekst, men Daniel må ha vaert fantatisk menneske, sier han.

I discosjang­eren nytter det ikke å stå stille, og Didrik jobber iherdig for å laere seg dansetrinn­ene til lørdagens semifinale.

– Det er noe med det å fortelle beina hva de skal gjøre, og samtidig synge. Jeg syns det er vanskelig, sier han.

Krever mye

Solli-Tangen sier det er utrolig laererikt og moro å delta på Stjernekam­p, men medgir at det er godt det naermer seg finale nå.

– Det er krevende og tar mye tid. Den siste uka her har vaert heftig. Jeg angrer ikke på at jeg ble med på dette, men det er klart jeg kjenner på at Angelica og guttungen har vaert mye alene på dagtid, sier han.

Viktig bekreftels­e

I løpet av høsten har han blitt kastet ut i sjangerne som stadionroc­k, EDM, country, hiphop, blues, boyband, hardrock, og reggae. Om noen av sjangerne har gitt mersmak?

– Hehe, jeg kommer nok til å holde meg til det jeg kan. De Stjernekam­p-kveldene hvor jeg har vaert på hjemmebane med opera og musikal har det vaert utrolig deilig å kjenne hvor trygt det føles, i motsetning til de andre.

Ifølge han selv hadde han en litt trå start i konkurrans­en, men etter opera har dommerne gitt ham svaert gode tilbakemel­dinger.

– Den beste bekreftels­en er det at folk har stemt meg videre. Det er moro å kjenne at jeg har folket i ryggen, sier han.

Det er opp til seerne hvem som kommer i finalen, og SolliTange­n sier han skal gi alt han har for å vinne hele greia.

 ?? FOTO: JULIA NAGELSTAD/NRK ?? SEMI: Didrik Solli-Tangen imponerte som reggaearti­st forrige uke, noe som førte ham rett til semifinale­n i Stjernekam­p.
FOTO: JULIA NAGELSTAD/NRK SEMI: Didrik Solli-Tangen imponerte som reggaearti­st forrige uke, noe som førte ham rett til semifinale­n i Stjernekam­p.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway