Varden

Hyttedrømm­en ble endelig virkelig

I mange tiår har Øyvind Solbakken (74) drømt om en egen fjelleiend­om i Rauland. Da sjansen bød seg, var han ikke sen om å slå til.

- VINJE knut.heggenes@varden.no Knut Heggenes

Det var visning i helgen. Mandag var Øyvind Solbakken og sønnen Erik Solbakken de nye eierne av fjelleiend­ommen på 1.000 mål på Raulandshe­ii mellom Totak og Møsvatn – et område han har gått på ski, jaktet og fisket siden han var gutt. Pensjonist­en måtte legge 3,2 millioner kroner på bordet for å få tilslaget.

Nervepirre­nde budrunde

– Det var jo utrolig moro at denne sjansen bød seg. Jeg har visst i noen måneder at eiendommen fra dødsboet ville komme for salg. Alle har sagt til meg at jeg burde slå til. Det har jo vaert en drøm i mange tiår å få tak i noe slikt i barndomsby­gda. Her vokste jeg opp og har jaktet, fisket og vaert på tur med familien i alle ferier.

– Nå er vi kjempeforn­øyde. Dette blir en brukseiend­om for hele slekta, forteller en Øyvind Solbakken i strålende humør.

Taksten på fjelleiend­ommen var på 2,15 millioner. Få trodde at det ville bli prisen. Etter en nervepirre­nde budrunde mandag tok Solbakken siste stikk på 3,2 millioner kroner.

Må til med oppgraderi­nger

Vi møter den 74-år gamle enkemannen i eneboligen han bygde i boligfelte­t Øvre Såtehovet i 2011. Etter endt yrkeskarri­ere, valgte Solbakken å selge huset i Baerum og flytte til hjembygda der han vokste opp med søster, to brødre og foreldre som forpaktet prestegård­en. Da Varden er innom på besøk onsdag har de tre brødrene akkurat avsluttet en lystig krabbemidd­ag i etterkant av eiendomskj­øpet.

– Vi er tre brødre som har veldig god kontakt. Nå blir det nok noen turer inn på fjelleiend­ommen også. Vi kjøpte den jo for at hele slekta skal ha glede av den. Alle var enige om at det bare var å slå til om prisen ikke ble altfor høy. Jeg er veldig glad for at det ikke var andre fra Rauland som var med på budrunden, så langt jeg vet. Nå må vi til med oppgraderi­nger av hovedhytta, som har setningssk­ader og er i generelt dårlig forfatning.

Hadde håpet på lavere pris

– Mange vil nok tenke at det naermest var et røverkjøp å få 1.000 mål i et av Raulands mest attraktive områder for 3,2 mil-

lioner? Hva tenker du selv om prisen?

– Klart jeg hadde håpet vi ikke måtte gå så høyt, men det er vel en grei pris målt mot hva de kjøper hytter for i Holtardale­n. Eiendommen ligger delvis i et fuglefredn­ingsområde og et verneområd­e. Du kan ikke utvikle den ved tomtesalg. Da ville nok prisen vaert en helt annen. For oss var dette midt i blinken. I dette område har jeg og familien vaert på tur i alle år. Klart det er gøy, sier 74-åringen.

Solbakken er utdannet ingeniør fra Køpings Tekniska Institut utenfor Västerås i Sverige. Han jobbet i starten av yrkeskarri­eren for Luftforsva­ret i Nord-Norge og med tekniske løsninger for det som skulle bli et atomkraftv­erk i Sverige. Verket ble aldri realisert. Senere ble det 17 år i Siemens i Oslo (derav to i USA). Deretter startet han eget ingeniørse­lskap i Lier.

Bare positiv respons

– Du bestemte deg for å flytte tilbake til Rauland. Hvorfor?

– Jeg ble jo enkemann tidlig og begge sønnene har gode bånd til Rauland – og jeg har to brødre her. Det ble helt naturlig å flytte «hjem».

– Og nå blir det jakt på egen eiendom? Vi ser jo at du har taket på det på kronhjorte­n og den 20-takkers elgen i gangen.

– Ja, det blir gøy. Elgen er skutt ikke langt fra hotellet i Rauland. Jeg har et avslappet forhold til jakt nå, men jeg håper at eiendommen blir et gode for storfamili­en. Det har i alle fall vaert bare positiv respons så langt. Jo, dette blir nok bra!

 ??  ?? FORNØYD: – Det har vaert drømmen i mange tiår å kjøpe en fjelleiend­om i Rauland. Det var en unik mulighet jeg ikke kunnela gå fra meg, forteller Øyvind Solbakken. Eiendommen ligger inne på fjellheia i bakgrunnen.
FORNØYD: – Det har vaert drømmen i mange tiår å kjøpe en fjelleiend­om i Rauland. Det var en unik mulighet jeg ikke kunnela gå fra meg, forteller Øyvind Solbakken. Eiendommen ligger inne på fjellheia i bakgrunnen.
 ??  ?? JEGER: I alle år har Øyvind Solbakken vaert en ivrig jeger. Nå har han kjøpt seg sitt eget jaktterren­g. Her med en kronhjort og en 20 takkers elg.
JEGER: I alle år har Øyvind Solbakken vaert en ivrig jeger. Nå har han kjøpt seg sitt eget jaktterren­g. Her med en kronhjort og en 20 takkers elg.
 ?? FOTO: KROGSVEEN/FINN:NO ?? SOLGT: Eiendommen mellom Totak og Møsvatn har to hytter, to fiskevann og flotte turmulighe­ter.
FOTO: KROGSVEEN/FINN:NO SOLGT: Eiendommen mellom Totak og Møsvatn har to hytter, to fiskevann og flotte turmulighe­ter.
 ??  ?? PANORAMA: Fra stua i eneboligen sin fra 2011 har Øyvind Solbakken panoramaut­sikt over Totak og Raulandsfj­ell.
PANORAMA: Fra stua i eneboligen sin fra 2011 har Øyvind Solbakken panoramaut­sikt over Totak og Raulandsfj­ell.
 ??  ??
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ??
FOTO: KNUT HEGGENES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway