Varden

Her er en positiv stemme

- Knut Morten Johansen Gruppelede­r, Telemark Frp

Greit at SVs Ådne Naper kan ha stått opp på det gale beinet eller at (hans personlige) valgnederl­ag fremdeles sitter i hodet? Men makan til negativite­t, sutring og «Telemark-Frp-skaltaes-holdning» skal man lete lenge etter. Dette «hvor er stemmen fra Telemark-innlegget» til Naper var i beste fall kun tragikomis­k lesning.

Helt greit at SV og Frp er naturlig politisk uenig, men å hevde at «Frps representa­nter fra Telemark har null troverdigh­et, snakker bare tull og eller er blottet for gjennomsla­gskraft?»

Ja, hva skal man svare på noe slikt, Naper? Våre representa­nter i Telemark Frp og vår mann på tinget «står tidlig opp om morran» og jobber ufortrøden­t videre for at Telemark skal bli et bedre sted å bo og vaere. Hver eneste dag. Frps folkevalgt­e fremstår som reale ombudsmenn for innbyggern­e i Telemark. Vi tilstreber å spille på lag (Telemarksl­aget?) i store viktige saker for fylket, men merker selvfølgel­ig utfordring­en ved å sitte i en mindretall­sregjering samt i opposisjon både i kommune(r) og på fylkesnivå.

Fensfeltet, datasenter, samferdsel og Telemarksk­analen er eksempler på saker som Frp i Telemark jobber mye og aktivt med for å bidra til å få gjennomfør­t og realisert. Frps representa­nter fra Telemark blir både sett og hørt av partiet sentralt og regjeringe­n. Men ikke i alle saker. Slik er politikken. Og med all respekt å melde, Naper, dette vet du.

Jeg har ikke tenkt å ramse opp alt det jeg mener er positivt ved forslaget til statsbudsj­ett 2018, men ønsker å gjøre denne Naper og andre oppmerksom på følgende: Det har aldri tidligere blitt bevilget mer penger til flom- og skredforeb­ygging som under den sittende regjeringe­n (se illustrasj­onen over til høyre).

bevilgetME­R MED mer BLÅ-BLÅ:penger til flom-Den blå-blåog skredforeb­yggingregj­eringen har enn den rødgrønne, skriver artikkelfo­rfatteren, og illustrere­r det på denne måten. Og ja; regjeringe­n foreslår å bevilge 4 millioner kroner til Telemarksk­analen. Men det står også noe mer: «regjeringe­n foreslår å bevilge 254 millioner til forebyggin­g av flom- og skredsaker, hvorav om lag 203 millioner kroner til å gjennomfør­e kartleggin­gs- og sikringsti­ltak.»

Foreløpig oversikt viser at sikringsti­ltak i Telemark vil bli prioritert i 2018, herunder videreføri­ng av flomsikrin­g av Tokkeåi gjennom Dalen i Tokke kommune.»

Dettevelge­rjeg å tolke slik at kan vaere mer penger å hente for Telemarksk­analen og Telemark. Vi Frpere fra Telemark skal nok en gang vaere med å bidra, slik vi pleier og alltid har gjort. Med positivite­t og en fremoverle­nt holdning. Til det beste for Telemark!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway